Catalunya ha tremolat. Les vostres experiències (II)

Catalunya ha tremolat a causa d'un petit moviment sísmic. Alguns habitants del Baix Llobregat i el Barcelonès han pogut sentir, cap a quarts de deu del matí, el terratrèmol, de 3,2 graus a l'escala de Richter. Aquestes són algunes de les vostres experiències.

Actualitzat

Elisabet Garcia
"El terratrèmol l'he sentit cap a les 9.30 del matí a casa meva. He sentit com soroll i que 'tremolava' el terra."

Susana Costa Ochoa
"Jo visc a Ripollet, al Vallès Occident, i també ho he sentit."

Josep Maria Villar González
"Estava donant l'esmorzar a la meva nena petita i he notat com es movia tota la casa i repicaven las copes del menjador que tenim en una vitrina. Ha durat uns dos segons. A més a més, crec que s'escoltava el tremolor."

Isabel Serra Franco
"Visc a Olesa de Bonesvalls, a l'Alt Penedès, limitant el Baix Llobregat. Eren les 9.20 aproximadament del matí i m'he despertat per uns tremolors molt forts. El llit vibrava i s'ha notat un fort tremolor a tota la casa. Tot plegat han sigut uns tres o quatre segons."

Mercè Càmara
"Efectivament, a dos quarts de nou, aproximadament, he sentit el terratrèmol amb un soroll bastant intens, i he notat la sacsejada amb el moviment del llit, ja que encara estava enllitada. El més curiós és que, un moment abans del moviment, m'he despertat sense saber per què. La sensació no és gaire agradable i després sembla que s'hagi de continuar movent tot."

Fran Font Balcells
"Al polígon El Pla de Sant feliu s'ha notat força. La vibració s'ha produït a les 9.20."

Alumnes de 1r de Batxillerat de l'IES Ausiàs March
"Estàvem a classe de Física i molts de nosaltres hem notat unes vibracions que no hem sabut identificar. En acabar la classe ens hem connectat a internet i hem buscat informació sobre aquestes estranyes vibracions (semblava que passés un metro per sota l'edifici). Ara ja sabem que aquestes vibracions han estat produïdes per un terratrèmol."

Víctor Tortosa Fernández
"Visc a Sant Just Desvern i estava estirat al llit mirant la televisió i, de sobte, sobre les 9.25, he notat com es movia tot, però no ha caigut res."

Sonia Aguado
"Jo he notat el terratrèmol a Sitges. La meva casa està enclavada a la roca, al massís del Garraf (Urbanització Montgavina, entrant a Sitges, des de la carretera de la costa que arriba de Barcelona). Estava parlant per telèfon i he comentat amb la persona amb qui parlava que el terra s'havia mogut i no tenia cap dubte que es tractava d'un terratrèmol perquè durant el temps que porto vivint en aquesta casa he patit i pateixo moltes obres de cases que s'estant construint i per a les quals es necessita "picar" de valent a la muntanya, i mai havia sentit el mateix. Ha estat, però, molt curt. De seguida he posat el vostre programa i he buscat les notícies a veure què havia passat, i començava a sospitar que no haguessin finalment estat les obres quan he sentit la notícia."

Laura Grau Troyano
"M'acabava de despertar i al voltant de les nou del matí he sentit un soroll fort i continu i he notat una petita sacsejada. Primer he pensat que eren les obres del davant, però després a Catalunya Ràdio he escoltat que era un petit terratrèmol."

Isabel Aleu
"El terratrèmol s'ha notat a Barcelona, al carrer València, a la dreta de l'Eixample, des d'un principal: com un cop de porta molt fort i després com cruixien les parets."

Mònica Mata Martín
"El terratrèmol d'aquest matí, s'ha notat a Molins de Rei, però, a més, dècimes de segons abans s'ha sentit un soroll com si fos un tro i llavors hi ha hagut el moviment. Jo estava en un entresòl, asseguda a la taula, i s'ha sentit com si passés una mena d'ona que t'aixeca. Si a l'entresòl ja s'ha sentit, imagineu als pisos més alts."

Maria Gual
"Barcelona (les Corts). Cap a les 9.30 del matí estava asseguda en una cadira d'oficina (amb rodes) i he notat perfectament com es movia uns centímetres i la taula vibrava."

Eulàlia Ribo Ligero
"Cap a las 09.25 estava al bany i he notat com tot es movia, el terra, els pots de sabó, el moble de bany... Ha sigut una sensació molt estranya i quan he pogut reaccionar i m'he adonat del que estava passant he anat corrent a agafar al meu fill de vuit mesos. També us informo que ho hem viscut a St. Vicenç dels Horts."

Àlex Romero
"He notat el terratrèmol al llit. Estava a punt de llevar-me i he notat un petit tremolor que ha mogut una mica el meu llit."

Susana Ruiz
"Increïble, nosaltres estàvem a l'oficia i hem notat com tremolava el terra i les coses de sobre la taula. Ens hem mirat tots i hem flipat. És la primera vegada que noto un terratrèmol. Cervelló (Baix Llobregat)."

Mar Ribas i Aymerich
"Nosaltres som de Sant Vicenç dels Horts i sobre les 9.20 més o menys estàvem treballant a l'oficina amb la meva companya Montse i hem notat com es movia tot l'edifici, que és de planta baixa i pis."

Àlex Vargas
"Aquí, a Sant Boi, s'ha notat, i bastant. Estem a la planta baixa d'un edifici antic, d'uns 20 anys, al barri de Marianano... Ha tremolat la taula i s'ha sentit com un zum-zum d'una freqüència sonora molt baixa seguit d'un cop de fuet final."

Josep M. Calvo-Vallverdú
"Al Parc de Negocis del Mas Blau, al Parc de Llobregat i just al costat de l'aeroport, s'ha sentit com si alguna cosa colpegés l'edifici: un cop sec i curt que ha mogut les persianes i documents de prestatges i taules. No ha estat una tremolor, sinó més aviat com un impacte que, a causa de les obres del AVE, hem atribuït en un primer moment a la topada d'alguna tuneladora o similar."

Àngels Gendre
"El sisme s'ha notat amb força també a Vallvidrera, ha tremolat tot l'edifici i si arriba a durar 2 segons més surto corrents!"

Josep-Maria Pino Sales
"Jo també l'he notat des de Sant Just Desvern. Eren les 9.20 i he notat dues tremolors molt seguides (visc en un tercer pis), però no he tingut cap caiguda d'objectes."

Rosa Puyo Prieto
"Estàvem a l'oficina de Sant Joan Despí i hem notat com tremolava tot. Però som en un cinquè pis i hem notat com tremolava la taula i el terra. Ens hem quedat parades i de seguida hem pensat que podia ser un terratrèmol perquè per aquí no passa el metro."

Xavi Riba
"Estava al lavabo pixant i amb la sacsejada m'he mullat les sabates. Doncs res, a l'assecador i com noves."

Alumnes Eng. Tec. Telecos EPSC
"Estàvem a classe de Física a Castelldefels quan el terra ha començat a tremolar... Pensàvem que era el metro... però minuts més tard hem deduït que no passava cap metro pel tercer pis, on érem... (Campus Castelldefels) En resum... Hem decidit saltar-nos les classes posteriors de Mates i Física per investigar d'on venia aquella tremolor... ja que, per moments hem pensat que allò podria caure i era més segur el bar del campus! On estem ara!"

Anar al contingut