Barcelona

Catalunya ha tingut 28 casos sospitosos d'Ebola des de principis d'agost però cap ha donat positiu

El conseller Boi Ruiz, el secretari de Salut Pública i el cap d'Epidemiologia del Clínic asseguren davant la Comissió de Salut del Parlament que cap dels casos ha donat positiu i que el risc de contagi és molt baix

RedaccióActualitzat

Missatge de tranquil·litat sobre l'Ebola del conseller de Salut, Boi Ruiz; el secretari de Salut Pública de la Generalitat, Antoni Mateu, i el cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic de Barcelona, Antoni Trilla, el centre de referència per tractar malalties contagioses a Catalunya, en la seva compareixença a la Comissió de Salut del Parlament.

Mateu ha explicat que des de l'agost hi ha hagut a Catalunya 28 casos sospitosos del virus i cap no ha donat positiu. En qualsevol cas, tant Mateu com Trilla i Ruiz han considerat que el risc de contagi a Catalunya "és molt baix" i que les mesures de prevenció s'han reforçat amb la creació d'una comissió d'assessorament i la inclusió de l'entitat IS Global, especialitzada en la investigació de malalties transmissibles..

Tot i això, han admès que el risc zero no existeix. En aquest sentit, han explicat que s'ha elaborat un qüestionari que s'ha repartit als centres de salut per fer una primera selecció de possibles malalts encomanats i que el passat 10 de setembre Salut va reunir uns 200 professionals per informar-los de la malaltia i els protocols existents.

El Clínic "està preparat" per fer front a possibles casos d'Ebola

A més, Trilla ha assegurat que el Clínic "està preparat" per fer front a possibles casos positius d'Ebola, amb un box i dues habitacions d'aïllament, així com el transport dels malalts a través del Sistema d'Emergències Mèdiques.

Boi Ruiz, d'altra banda, considera que cal que la Comunitat de Madrid obri una investigació per veure si s'ha incomplert el protocol de protecció de l'Ebola o si aquest protocol és incomplet.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut