La platja de Salou, atapeïda de banyistes.
La platja de Salou, atapeïda de banyistes. (Foto: ACN)
Madrid

Catalunya ha rebut 6,6 milions de turistes estrangers el primer semestre, un 5,7% més que l'any passat

Ja fa un any i mig que Catalunya incrementa cada mes la xifra de turistes estrangers. El juny ha arribat a 1,6 milions de visitants, un 6,7% més que el mateix mes de l'any anterior. En total, Catalunya ja ha rebut aquest primer semestre 6,6 milions de turistes forans, un 5,7% més respecte al mateix període del 2012, segons l'Enquesta de Moviments Turístics en Frontera (Frontur), difosa aquest dilluns pel Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme.

RedaccióActualitzat
Catalunya ha rebut el juny 1,6 milions de turistes estrangers, un 6,7% més que el mateix mes de l'any anterior, i encadena així 18 mesos seguits d'increment de visitants, segons l'enquesta de moviments turístics en fronteres (Frontur), feta pública pel Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme. França, el Regne Unit i Rússia han estat els principals mercats. Destaca fonamentalment l'augment dels visitants russos, que ha estat del 36,6%.

Durant els sis primers mesos, Catalunya ha rebut 6.685.872 turistes estrangers, un 5,7% més respecte al mateix període del 2012, i ha acaparat el 25,6% dels 26,1 milions d'arribades a Espanya, seguida de les Canàries, amb un increment del 0,6% i el 19,2% del total de les arribades. Després se situen les Balears, amb 4,2 milions de turistes, i Andalusia, amb 3,4 milions.

En el conjunt de l'Estat, al mes de juny han vingut 6,3 milions de turistes forans, un 5,3% més que fa un any. El primer semestre de l'any, la xifra de visitants ha superat els 26,1 milions, un 4,2 % més que en el mateix període del 2012. El Regne Unit i Alemanya s'han mantingut com els principals mercats emissors, tant al juny com en l'acumulat de l'any, concentrant al voltant del 40% de les arribades, però és el mercat nòrdic el que més ha contribuït al creixement total de turistes.
Anar al contingut