Selecció catalana

Catalunya goleja l'Equador per 4-2 i demostra que té nivell per competir de forma oficial

67.100 espectadors han assistit al partit que, una vegada més, ha servit per comprovar que Catalunya té nivell de sobres, tant esportiu com de suport social, per competir oficialment. Davant d'una selecció que va participar en l'últim Mundial, Catalunya s'ha imposat a l'Equador per 4 a 2, amb dos gols de Sergio García, un de Xavi Hernández i un de Luis García. El públic ha celebrat els gols amb alegria i ha viscut amb entusiasme el partit de la selecció, que ha donat un bon espectacle futbolístic.

En el minut 3, Albert Luque ha tingut la primera ocasió del partit però el porter Cevallos ha evitat la seva rematada amb una ràpida sortida. El domini inicial ha estat clarament català i poc després, Jordi Cruyff ha pogut fer l'1-0 amb un xut que Cevallos ha desviat amb els peus. La insistència dels homes de Pichi Alonso ha donat el seu fruit en el minut 8, quan Sergio García ha avançat Catalunya en el marcador rematant al fons de la xarxa una bona centrada de Luque des de la banda esquerra. L'Equador ha seguit donant moltes facilitats en defensa i en el minut 17, de nou Sergio García ha fet el 2-0 amb una impressionant canonada des de la frontal de l'àrea que ha entrat per tot l'escaire. El festival català ha continuat davant la passivitat del seu rival i, en el minut 26, un altre blaugrana, Xavi, ha fet a plaer el 3-0 aprofitant una bona assistència de Sergio. Una greu errada entre Víctor Valdés i Lopo ha estat a punt de significar el primer gol de l'Equador en el minut 31 però Ordóñez s'ha precipitat en la seva rematada a porta buida i Quique Álvarez ha desviat a córner quan la pilota entrava al fons de la xarxa. En un nou desconcert de la defensa catalana, l'Equador ha pogut reduir distàncies a cinc minuts per arribar al descans amb un gol d'Ordóñez, que ha batut gairebé des del terra la sortida en fals de Valdés. Pràcticament en la jugada següent, Luque ha pogut fer el 4-1 amb una rematada que s'ha estavellat al pal. En el tram final de la primera meitat, els ànims s'han escalfat tot i tractar-se d'un partit amistós i s'ha produït una picabaralla entre Curro Torres i Corozo que finalment s'ha solucionat amb una targeta groga per als dos jugadors. En la represa s'ha produït el tradicional carrousel de canvis en tots dos conjunts. En la seva primera intervenció, Pep Guardiola ha fet una passada de mestre a Luis García, que completament sol ha perdonat el 4-1. A partir d'aquest moment, el partit s'ha trencat completament i han arribat ocasions de gol per part dels dos equips. L'Equador ha pogut reduir distàncies amb un llançament de falta que Toni ha desviat a córner amb una gran aturada. Després d'una bonica combinació ofensiva , en el minut 76 Catalunya ha fet el quart. Celades ha assistit a un actiu Luis García, que ha trobat el premi del gol rematant a boca de canó. En una jugada afortunada, l'Equador ha establert el 4-2 definitiu. Novament Ordóñez ha aprofitat una sèrie de rebots a l'interior de l'àrea per batre Toni.