Barcelona

Catalunya és l'autonomia que més compra en comerços justos, amb un 35% de les vendes de tot l'Estat

Catalunya és la comunitat autònoma que més comerç just compra, totalitzant el 35% de les vendes espanyoles, que ascendeixen a 15 milions el 2005, segons l'estudi "El comerç just a Espanya 2006", elaborat per la federació d'ONG Setem. L'informe, que a Catalunya es presenta en el marc de les Jornades Internacionals de Comerç Just, aporta dades tant quantitatives com qualitatives sobre les vendes de comerç just a Espanya i l'impacte d'aquest tipus de comerç als països del sud.

Actualitzat
Aquest informe indica que el comerç just s'ha duplicat a Espanya en els últims sis anys, amb una mitjana de creixement anual que se situa en prop del 17%. No obstant, l'estudi també apunta que, per cada mil espanyols, hi ha una despesa d'aquest tipus d'establiments inferior a 350 euros, mentre que a Europa aquesta xifra ascendeix als 2.318 euros.

L'estudi també apunta que el 80% de les vendes de comerç just es reparteixen en tan sols quatre comunitats. En aquest sentit, Catalunya les encapçala -35% del total-, seguida de Madrid -amb un 20%-, Galícia -15%-, i Andalusia -9%-.

L'informe, que també recull iniciatives de comerç just als països del sud, es va presentar a les Jornades Internacionals de Comerç Just a Barcelona, centrades en debats sobre temes com la certificació de productes d'aquest tipus a Espanya.
Anar al contingut