Cotxes aparcats en una factoria. (Foto:EFE)
Cotxes aparcats en una factoria. (Foto:EFE)
Barcelona

Catalunya és la comunitat més morosa en compres a termini

Els catalans van deixar de pagar prop de 110 milions i mig d'euros en compres a terminis el mes de febrer. La quantitat és un 26% inferior a la del mateix mes de fa un any.

RedaccióActualitzat
Els catalans van deixar de pagar prop de 110 milions i mig d'euros en compres a terminis el mes de febrer. Tot i que es tracta d'una dada negativa, la quantitat és un 26% inferior a la del mateix mes de fa un any.

Catalunya és la comunitat amb més volum de morositat en aquesta mena de compres finançades, ja que concentra una quarta part dels 431 milions i mig que es van deixar de pagar a tot l'estat.

En el conjunt de l'estat el nombre d'efectes de comerç comprats a termini i retornats per impagament de famílies i empreses va baixar un 14,8% al febrer en relació al mateix mes del 2012, segons ha informat aquest dilluns l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

La morositat als comerços va encadenar aquest febrer 10 mesos de descensos interanuals. L'import total dels efectes de comerç impagats va baixar un 30,8% el febrer, fins els 432 milions d'euros. L'import mitjà es va situar en 1.570 euros, un 18,8% menys respecte al febrer del 2012.

En total, el nombre d'efectes vençuts va superar els 6,7 milions el febrer, un 10% menys respecte al segon mes del 2012 i l'import va ser de 13.685 milions d'euros, un 13,7% menys en taxa interanual.

Pel que fa a la taxa mensual, febrer sobre gener, l'import dels efectes vençuts va baixar un 10,2%, mentre que el dels efectes impagats es va reduir un 18,2%, la taxa més baixa dels tres últims anys.
Anar al contingut