Barcelona

Catalunya contrarestarà l'amenaça d'Aragó d'abandonar l'Euroregió estenent ponts de diàleg per les obres del Diocesà

L'amenaça del president d'Aragó, Marcel·lí Iglesias, de sortir de l'Euroregió si no es retornaven les obres d'art de la Franja a la diòcesi de Barbastre-Montsó ha trobat resposta des del govern català. Ho ha fet el conseller portaveu, Joaquim Nadal, que ha instat les parts en litigi a buscar l'entesa a partir de la defensa de la unitat del catàleg. Igualment ha destacat que el dret eclesiàstic és el que té l'última paraula en aquest litigi.

Actualitzat

En la tradicional conferència de premsa posterior a la reunió de govern, el portaveu de l'executiu català, Joaquim Nadal, ha estat preguntat per les recents declaracions d'Iglesias en què llançava un ultimàtum respecte al contenciós sobre les obres d'art sacre que es disputen Lleida i Aragó. Els uns volen que es quedin per omplir el Museu Diocesà i els altres, que retornin a la diòcesi de Barbastre-Montsó.

L'enfrontament ha de buscar fórmules de consens, segons Nadal, que, en aquest sentit, ha recordat que s'ha de mantenir la unitat de les obres "sense perjudici de compartir aquest patrimoni entre les dues diòcesis." Amb tot, Nadal ha assegurat que el govern català farà tot el possible perquè Aragó no materialitzi aquesta amenaça i no descarta obrir un període de converses.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut