Un visat per entrar a Mali
El govern espanyol ha suspès les adopcions a Mali.
Barcelona

Catalunya continuarà tramitant l'adopció de nens de Mali però no n'admetrà de noves

El Ministeri d'Exteriors els ha suspès definitivament per la inestabilitat política al país, però la Generalitat assegura que la situació a la capital no és gaire conflictiva i intentarà completar les 18 adopcions gairebé resoltes. La resta d'expedients es gestionaran amb comptagotes i no s'admetran noves sol·licituds.

RedaccióActualitzat
Catalunya continuarà endavant amb els expedients d'adopció que s'estan tramitant amb Mali, tot i que el Ministeri d'Exteriors va decidir dimarts suspendre'ls definitivament per la inestabilitat política del país després de cop d'estat del març passat.

La Generalitat diu que la situació a la capital de Mali, Bamako, no és gaire conflictiva, i que mirarà de completar les 18 adopcions que ja estan pràcticament a la recta final.

Mentre es van resolent aquestes 18, s'aniran enviant, amb comptagotes, els 32 expedients que ja han acabat la tramitació a Catalunya.

Segons fonts de Benestar Social i Família, quan un adopció acabi, se'n tramitarà una altra, fins a completar les 32 que hi ha pendents i "sempre que la situació ho permeti".  La voluntat és, fins i tot, engegar 50 tramitacions més que estan en fase inicial. Si no canvia la situació, no s'admetran noves sol·licituds

Anar al contingut