Madrid

Catalunya continua sent la zona de l'estat més visitada pels turistes tot i perdre'n un 12% el juliol

La crisi econòmica està afectant l'arribada de turistes estrangers a tot l'estat espanyol, i Catalunya no en queda al marge. Durant el mes de juliol ha rebut 1.800.000 turistes, un 12% menys que el mateix mes de l'any passat. Malgrat que és la comunitat que ha perdut més visitants, continua sent la preferida pels turistes, ja que des de principis d'any n'ha rebut 8.440.000. Són dades del Ministeri d'Indústria, que explica aquest resultat negatiu amb el canvi de tendència dels francesos, que aquest any han preferit viatjar a les illes Balears.

Actualitzat

L'estat espanyol ha rebut des de començaments d'any 33.700.000 turistes estrangers, és a dir, un lleuger 0,2% més que els mateixos mesos de l'any passat, i durant el mes de juliol, n'hi han arribat 7.100.000, un 8% menys que el juliol de 2007.

Catalunya, tot i ser la comunitat amb un descens més important de turistes estrangers durant el mes de juliol, continua sent el territori més visitat. Per darrere queden les illes Balears, les Canàries i Andalusia.

La majoria de turistes que visiten l'estat són del Regne Unit, Alemanya i França, tot i que l'arribada de turistes provinents d'aquest últim país ha disminuït un 5%. També han baixat els visitants procedents de Bèlgica, Itàlia i Suïssa.

El 77% dels turistes internacionals que han trepitjat l'estat han arribat en avió, una tendència que va en augment, i el 6,9% ho han fet per carretera, un mitjà que va a la baixa. També segons les dades del Ministeri d'Indústria, el 70% dels viatgers han decidit passar les vacances a l'estat espanyol sense contractar cap tipus de paquet turístic.

Aquestes dades inclouen només els viatgers estrangers i caldrà veure si el turisme intern equilibra la balança. Per cert, que el govern espanyol destinarà mig milió d'euros a fomentar aquest tipus de turisme.

Anar al contingut