"La temptació de Sant Antoni" (1946), que s'exposa a Brussel·les, al Museu Reial de Belles Arts de Bèlgica (Reuters)
"La temptació de Sant Antoni" (1946), que s'exposa a Brussel·les, al Museu Reial de Belles Arts de Bèlgica (Reuters)
Girona

Cataloguen el miler de pintures de Dalí després de 17 anys de feina

La Fundació Gala-Salvador Dalí presenta un miler de pintures d'entre el 1910 i el 1983 que, a partir d'ara, es poden consultar a través d'internet

RedaccióActualitzat

L'obra pictòrica de Salvador Dalí ha tardat 17 anys a ser catalogada del tot. Són mil pintures que el geni empordanès va pintar entre el 1910 i el 1983, i que des d'aquest dilluns es poden consultar i saber-ne tots els detalls de manera gratuïta, a través d'internet. Concretament les presenta la Fundació Gala-Salvador Dalí.

Del miler de pintures, només 320 es poden veure a Figueres. Les altres estan repartides per museus d'arreu del món i moltíssimes per col·leccions privades. D'aquestes, justament, és d'on ha costat més treure informació. Els col·leccionistes particulars són molt reticents que es faci públic que tenen segons quines peces.

 

 

En tot cas, és una xifra rodona, que inclou també quadres que no estan localitzats, 36, i 9 que se sap que han quedat destruïts, per exemple, durant la Guerra Civil. Aquesta xifra podria variar lleugerament en un futur, perquè encara hi ha entre 10 i 15 peces que s'estan estudiant, tot i que s'hi confia poc.

L'obra de Dalí, però, és molt àmplia i encara hi ha, per tant, moltes peces que no estan catalogades. La pintura, és a dir, els olis, és només una part molt petita de l'obra de Dalí. Ja fa un temps que es treballa en el catàleg de l'obra escultòrica. Es calcula que a finals de l'any que ve se'n podrà presentar una part. Hi ha pendent el capítol dels gravats. I també en queden fora totes les obres que va fer amb tècniques com el dibuix o el collage.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut