El ministre Catalá, aquest matí, al Congrés dels Diputats (EFE)
El ministre Catalá, aquest matí, al Congrés dels Diputats (EFE)

Catalá sobre Gabriel: "No se m'acut cap motiu perquè Suïssa no concedís l'extradició"

El ministre de Justícia creu que al país helvètic hi ha un delicte de traïció equiparable a rebel·lió

Actualitzat

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, dona per fet que Suïssa acceptaria extradir l'exdiputada de la CUP Anna Gabriel, si ho demana el jutge del Suprem. Catalá creu que al país alpí hi ha un delicte de traïció equiparable al delicte espanyol de rebel·lió que imputen a Gabriel.

"El dret d'extradició és propi de les societats democràtiques, dels estats de dret. No se m'acut cap motiu per què les autoritats judicials suïsses no concedissin una extradició sol·licitada per Espanya."

En declaracions als passadissos, el titular de Justícia ha explicat que Espanya té un tractat amb Suïssa en el qual s'estableixen les circumstàncies en què es poden concedir les extradicions.

"Caldrà veure quins delictes se li imputen i si existeix el principi de la doble incriminació, això és, si els delictes pels quals se la pugui, hipotèticament, acusar a Espanya són delictes existents a Suïssa."

Catalá ha subratllat que si tot això funciona, "no cal preveure cap dificultat". Això sí, l'extradició pot ser un procés llarg.

Anna Gabriel no ha anat a declarar al Suprem tal com ella mateixa havia anunciat i també comunicat oficialment al jutge. Ara, tothom està molt pendent de l'estratègia que seguirà el jutge del Suprem Pablo Llarena sobre aquesta incompareixença.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OArticle 155IndependènciaProcés catalàCUPPPGovern empresonat
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut