Rafael Catalá ha qüestionat durament un jutge de la sentència sobre La Manada (EFE)
Rafael Catalá ha qüestionat durament un jutge de la sentència sobre La Manada (EFE)

Catalá sobre el jutge del vot particular de La Manada: "Tots saben que té un problema"

Segons el ministre de Justícia, el CGPJ hauria d'haver actuat fa temps contra Ricardo González

RedaccióActualitzat

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha insinuat aquest dilluns que el jutge de Pamplona que va fer un vot particular en la sentència de La Manada, Ricardo González, té "algun problema i una situació singular", i que "tots ho saben".

En una entrevista telefònica a la cadena de ràdio COPE, Catalá no ha volgut donar detalls de quina és la "situació singular" del jutge, però ha assegurat que el Consell General de Poder Judicial, el CGPJ, hauria d'haver actuat:

Rafael Catalá: "Quan tots saben que alguna persona té algun problema i una situació singular, que el CGPJ no actuï i que després hi hagi resultats singulars, crec que això es podria haver evitat."

Pregunta: "Però quin problema té aquest jutge?"

Rafael Catalá: "No ho conec amb detall i no seria raonable parlar de qüestions personals, però insisteixo, tots ho saben, tots ho saben... Hi ha 5.500 jutges magnífics, professionals, però com en totes les corporacions hi ha algunes persones que tenen dificultats i s'hauria d'haver actuat preventivament."

Notícia relacionada: La cúpula judicial defensa el tribunal de La Manada i critica les desqualificacions

Alarma provocada pel vot particular

Davant la insistència de l'entrevistador i dels tertulians del programa, Catalá s'ha limitat a admetre que no coneix personalment aquest jutge, però que ja acumula alguns expedients i que "al Tribunal Superior de Justícia de Navarra coneixen perfectament la situació".

Catalá ha assegurat que l'alarma social que hi ha hagut després de saber-se la sentència no ha estat per la sentència mateixa, sinó pel vot particular de González:

"Jo no he comentat res de la sentència, perquè és un assumpte delicat i molt difícil. Però amb una sentència de 140 folis no hi pot haver 200 folis de vot particular, amb expressions molt inadequades, que és el que jo crec que ha generat el gran enrenou social, no tant la sentència com el vot particular. I en això es podria haver actuat preventivament i aquí el CGPJ té una responsabilitat."

Catalá ja va defensar la sentència aquest dijous després que es fes pública, i va recordar que es pot recórrer. Ho va dir a Còrdova, després d'un acte al Col·legi d'Advocats de la ciutat del qual va haver de sortir escortat, perquè va quedar envoltat de la manifestació en contra de la sentència.

Notícia relacionada: Més d'un milió de persones firmen per inhabilitar el tribunal de La Manada

ARXIVAT A:
La ManadaViolència masclista
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut