Rafael Catalá, aquest dilluns, en un acte a Càceres (EFE)
Rafael Catalá, aquest dilluns, en un acte a Càceres (EFE)
Càceres

Catalá menysté la manifestació del 15A: "Va ser molt menys nombrosa que d'altres"

El ministre de Justícia considera una "anomalia" voler "modificar decisions judicials per la via de les manifestacions"

RedaccióActualitzat

El govern espanyol treu importància a la manifestació que aquest diumenge va treure al carrer centenars de milers de persones a Barcelona. El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha afirmat que la protesta que duia el lema "Pels drets i les llibertats, per la democràcia i la cohesió, us volem a casa!" va ser "molt menys nombrosa que d'altres" que s'han fet els últims anys a Catalunya. En aquest sentit, ha demanat a l'entorn sobiranista que reflexioni sobre el suport que pot estar tenint ara el procés independentista.

En un acte al Tribunal Superior de Justícia d'Extremadura, a Càceres, el ministre Catalá ha criticat que s'impulsin mobilitzacions com la d'aquest diumenge. No li sembla lògic.

"És una certa anomalia [voler] modificar les decisions judicials per la via de les manifestacions (···) Una de les regles de la democràcia és el respecte a les decisions judicials,  ja que existeix separació de poders. Promoure manifestacions sol·licitant la llibertat de presos que estan en presó preventiva, perquè així ho han decretat uns jutges en un procés amb garanties  no em sembla lògic (···) Hi ha altres vies, com recursos i anul·lacions, per canviar la situació judicial d'aquests presos sense recórrer a manifestacions."

 

 

"Un procés amb totes les garanties de l'estat de dret"

Sobre les comunicacions del jutge Llarena als processats per rebel·lió, Catalá ha explicat que "és una fase més d'un procés amb totes les garanties de l'estat de dret".

"A Espanya hi ha una justícia independent que cada dia fa la seva feina (···) Qui ha pretès situar-se al marge de la llei o de les sentències del Constitucional o de la justícia ordinària sap que té al davant totes les forces de la democràcia."

El ministre de Justícia emmarca en la normalitat que els implicats en el procés sobiranista afrontin càrrecs diferents en la causa que s'instrueix al Tribunal Suprem en relació amb la que està tractant l'Audiència Nacional, i ho atribueix no a la discrepània d'opinió entre els jutges, sinó al fet que entre els processats hi ha posicions diverses: "Cadascun tenia una posició diferent i aquesta és la causa que cadascun estigui sent objecte d'investigació per una instància judicial diferent i que la tipificació i qualificació pugui ser diferent sense que sigui gens anormal."

ARXIVAT A:
Article 155InvestiduraProcés catalàEleccions 21DSedicióRebel·lió
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut