El raper Valtonyc, en una imatge d'arxiu
El raper Valtonyc, en una imatge d'arxiu

Catalá està "segur" que l'euroordre "funcionarà amb normalitat" en el cas de Valtonyc

El ministre de Justícia diu que "l'euroordre és un model d'èxit, amb alguna dificultat en alguns casos singulars"

RedaccióActualitzat

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, confia que el procediment d'euroordre per a la detenció i extradició del raper Valtonyc a Espanya "funcioni amb normalitat" després de la seva fugida d'Espanya.

Rafael Català ha afirmat davant els mitjans:

"L'euroordre és un model d'èxit, amb alguna dificultat en alguns casos singulars, que funciona amb normalitat i en aquest cas, si és en un país de la UE, estic segur que funcionarà amb normalitat."

Abans que la justícia espanyola emeti l'euroordre per detenir i extradir el raper, el ministre Catalá dona per fet que el tribunal competent dictarà una ordre de detenció i entrega contra ell que s'executarà en el marc de la col·laboració internacional de les forces de seguretat de l'Estat, i llavors "es detindrà el raper i se'l posarà a disposició de la justícia espanyola" perquè és el "sistema habitual" quan un condemnat s'escapoleix per eludir la presó.

"Ho haurà de sol·licitar el tribunal, que identificarà quina és la sentència que ha de complir. Aquest delicte caldrà veure si està inclòs en el sistema de l'ordre europea de detenció i entrega i, si és així, és un sistema automàtic d'entrega i, si no, és un procediment una mica més complex."

El raper Josep Miquel Arenas, conegut com a 'Valtonyc', seria a l'estranger per evitar el seu ingrés a la presó i complir la condemna de tres anys i mig imposada per l'Audiència Nacional pels delictes d'amenaces, enaltiment del terrorisme i injúries a la Corona. Tenia de marge fins a aquest dijous, 24 de maig, per ingressar a la presó.

 

Més de 200 persones es van concentrar, aquest dimecres, a la plaça Sant Jaume de Barcelona per mostrar el seu rebuig davant l'"imminent" empresonament del raper Valtonyc. Durant la concentració, els manifestants van reclamar llibertat per a l'encausat i van exigir que és "respecti" la llibertat d'expressió.

Durant l'acte reivindicatiu hi va haver crits contra la monarquia i el sistema judicial espanyol. La reivindicació es va acabar amb la lectura d'un manifest de la plataforma No Callarem i amb la crema de retrats de Felip VI per part de diverses persones.

 

Altres reaccions

En una entrevista a Antena 3 li han preguntat a Gonzalo Boye, advocat de Toni Comín i Meritxell Serret, si el raper mallorquí ha contactat amb ell, l'advocat ha indicat que no pot "parlar sobre això de moment", la qual cosa sembla indicar que sí que hauria contactat amb ell.

Segons Boye, "la gent està agafant por a les resolucions judicials i tracten de buscar entorns jurídics on puguin defensar-se amb garanties".

ARXIVAT A:
Llibertat d'expressió MonarquiaJudicial
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut