El ministre de Justícia en funcions, Rafael Catalá
El ministre de Justícia en funcions, Rafael Catalá
Madrid

Catalá diu que Hisenda investigarà la legalitat de les societats que apareixen als "papers de Panamà"

El ministre assegura que tenir constituïda una societat en un estat estranger no és delicte, ja que pot estar "perfectament regularitzada i tenir-ho tot al dia"

RedaccióActualitzat

Hores després que els "papers de Panamà" posessin al descobert fortunes ocultes de centenars de personalitats, el ministre de Justícia en funcions, Rafael Catalá, ha assegurat que Hisenda investigarà si la situació de les societats opaques és legal o incompleix alguna norma tributària.

"L'Agència Tributària, com fa amb tots els contribuents espanyols, identificarà si la situació és legal, regular o si s'està incomplint alguna norma tributària a Espanya."

El ministre, però, ha assegurat que tenir constituïda una societat en un estat estranger no és delicte, ja que pot estar "perfectament regularitzada i tenir-ho tot al dia". Per tant, no s'ha de suposar que sigui una irregularitat". Ara bé, ha afegit: "Si utilitzant aquest vehicle s'incompleixen obligacions fiscals, es té una responsabilitat." En aquest sentit, conclou: "L'important és saber si aquestes societats radicades al Panamà amb titularitat espanyola incompleixen o no les seves obligacions fiscals."

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut