Rafael Catalá, aquest matí, arribant a l'esmorzar informatiu a Madrid (EFE)
Rafael Catalá, aquest matí, arribant a l'esmorzar informatiu a Madrid (EFE)
Madrid

Catalá creu que "no és el moment" de demanar la dimissió del president de Múrcia

El ministre de Justícia reclama "prudència i mesura" fins que no hi hagi proves que el dirigent del PP, investigat en un cas de corrupció, ha pogut cometre un delicte

RedaccióActualitzat

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, considera que "no és el moment" de demanar responsabilitats polítiques al president de Múrcia, Pedro Antonio Sánchez, per la seva presumpta vinculació en un cas de corrupció urbanística. Catalá reclama "prudència i mesura" fins que no hi hagi proves que el dirigent del PP ha pogut cometre un delicte. Durant un esmorzar informatiu a Madrid, el ministre ha remarcat que la compareixença que Sánchez farà el 6 de març com a investigat en un suposat afer de corrupció és un exemple que "tots som iguals davant la llei" i que "estem obligats a retre comptes."

El president murcià haurà de donar explicacions davant del Tribunal Superior de Justícia de Múrcia sobre la seva presumpta implicació en l'anomenat cas Auditori quan era alcalde de Puerto Lumbreras. Aquest tribunal investiga prevaricació continuada, frau, falsedat en document oficial i malversació de cabals públics en l'adjudicació de les obres d'un auditori en aquest municipi de la comunitat murciana.

El ministre Catalá creu que, "si hi ha una sospita, s'ha de comparèixer", però que no es pot demanar la dimissió de Sánchez, ja que no hi ha "conclusions fermes" sobre la seva vinculació amb el cas investigat. Segons el ministre, "el moment seria l'obertura de judici oral, i no pas abans".

Anar al contingut