Rafael Catalá s'ha convertit en membre del nucli de confiança de Rajoy (EFE)
Rafael Catalá s'ha convertit en membre del nucli de confiança de Rajoy (EFE)

Catalá continua a Justícia, amb més perfil polític i amb el referèndum a l'horitzó

RedaccióActualitzat

Rafael Catalá (Madrid, 1961) es manté al capdavant del Ministeri de Justícia, on va rellevar Alberto Ruiz-Gallardón el setembre del 2014. Rajoy el va situar en el càrrec com una aposta personal, després d'haver treballat amb ell quan l'ara president del govern espanyol era al capdavant dels ministeris d'Administracions Públiques i Educació. A diferència del que va passar amb Gallardón, distanciat del president per la polèmica reforma de la llei de l'avortament, Catalá s'ha convertit en un home del nucli de confiança de Rajoy.

Al capdavant de Justícia, Catalá afronta els litigis judicials entre la Generalitat i el govern espanyol i totes les derivades judicials del procés independentista, que té en l'horitzó el referèndum anunciat per al setembre de l'any que ve. També té el repte de millorar la sintonia amb la judicatura.

Una altra qüestió que, previsiblement, haurà d'entomar serà la polèmica per la instauració de la presó permanent revisable, que l'oposició podria tombar. Durant els dos anys que fa que és al càrrec, aquest llicenciat en Dret ha suprimit les taxes judicials per a les persones físiques, ha rebaixat la reforma de la llei de l'avortament i ha canviat el nom d'imputat pel d'investigat.

Anar al contingut