Madrid

Catalá afirma que la decisió de Gabriel és una "gravíssima irresponsabilitat"

Des del PSOE, Pedro Sánchez demana que els catalans reflexionin sobre la "gran hipocresia" en el comportament de dirigents com Anna Gabriel

RedaccióActualitzat

El govern espanyol ha carregat contra la decisió d'Anna Gabriel de quedar-se a Suïssa i no comparèixer demà al Tribunal Suprem. Rafael Catalá ha qualificat de "gravíssima irresponsabilitat" l'actitud de l'exdiputada de la CUP. Durant un esmorzar informatiu amb l'alcalde de Lleó, Antonio Silván, el ministre de Justícia ha subratllat que Gabriel dona als ciutadans "un exemple profundament antidemocràtic".

Segons el ministre, incomplir les responsabilitats davant la justícia suposa "una falta d'ètica i cívica, més encara quan es tracta d'un responsable públic que ha de tenir una exemplaritat addicional".

Des de les files socialistes, Pedro Sánchez ha titllat d'"hipòcrita" el comportament d'Anna Gabriel. El líder del PSOE ha demanat als catalans que reflexionin sobre la "gran hipocresia" de dirigents que "es neguen a assumir en primera persona les conseqüències del que han fet". Davant de la situació d'inestabilitat que viu Catalunya, Sánchez ha dit, en declaracions a Antena 3, que Rajoy hauria d'actuar amb "sentit comú", "solvència" i "no ocurrències" en l'aplicació de l'article 155 a Catalunya.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OArticle 155IndependènciaInvestiduraProcés catalàCUPPPEleccions 21DGovern empresonat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut