Londres

Cat Stevens, convertit en Yusuf Islam, trenca un silenci de 28 anys amb "An Other Cup"

Així sona Yusuf Islam, és a dir, Cat Stevens, el cantant britànic convertit a l'islam que torna a publicar un disc després d'un llarg silenci de 28 anys. I ho fa per demostrar, entre altres coses, que l'islam no ofega la creativitat musical; per això, amb benedicció d'un imam inclosa, Yusuf-Stevens recupera l'estil i el so que el van fer famós als anys 70, just abans d'abandonar la seva condició d'estrella pop per entregar-se a la fe islàmica.

Actualitzat
Va vendre 25 milions de discos com a Cat Stevens. L'autor de "Moonshadow" va ser una de les icones indiscutibles de l'època hippy. Però el 1977 va viure una gran transformació: es va fer musulmà i es va rebatejar amb el nom de Yusuf Islam. El seu germà li va portar una còpia de l'Alcorà de Jerusalem i, en llegir-la, diu que va veure la llum. S'havia aproximat al budisme, el misticisme oriental i les doctrines de Pitàgores. Al final, va quedar seduït per les lectures coràniques.

Després de gairebé 30 anys de no publicar cap treball nou, ara reapareix amb l'àlbum "An Other Cup". Peces com "Heaven/Where True Love Goes" serveixen, segons el cantant anglès, per reafirmar la creativitat de l'islam, però també poden recordar el Cat Stevens acústic i líric dels anys 70.

L'àlbum es posa a la venda ara, està format per onze peces, i conté algunes versions de cançons pròpies i dels Animals. Segons ha explicat el mateix Yusuf, compta amb el vistiplau de l'imam de la Mesquita Central de Londres, amb la condició que les cançons havien de ser morals i no ofensives.
Actualment, Yusuf Islam és una de les persones més respectades de la comunitat musulmana de la Gran Bretanya. Forma part d'un pla de contenció contra l'extremisme ideat per Tony Blair. Queda lluny aquell episodi del 2004, quan els Estats Units li van prohibir l'entrada perquè el veien com una amenaça per a la seguretat nacional.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut