Palma

Castro rebutja el recurs d'Urdangarin i manté les condicions per vendre el "palauet" de Pedralbes

El duc de Palma demanava que se li permetés destinar part de la venda del xalet a pagar els 253.705 euros que deu a Hisenda

RedaccióActualitzat

El jutge instructor del "cas Nóos", José Castro, ha confirmat la seva autorització per a la venda del "palauet" dels ducs de Palma a Pedralbes. Ara bé, ha rebutjat el recurs d'Iñaki Urdangarin contra les condicions que li va imposar per vendre's per 6,95 milions d'euros el xalet. El duc de Palma demanava que se li permetés destinar part de la venda del xalet a pagar els 253.705 euros que deu a Hisenda per la liquidació tributària pendent del 2009. Castro considera que el deute a Hisenda no deriva de cap presumpte delicte del "cas Nóos" i ha confirmat les condicions que va imposar el 5 de febrer per la venda de l'edifici.

El magistrat va autoritzar Urdangarin i la infanta a vendre's el "palauet" a canvi que es comprometessin formalment a destinar 2,3 milions d'euros del total que els reportarà l'operació a pagar part de les fiances que pesen sobre ells com a acusats en el "cas Nóos". La quantitat fixada per Castro supera gairebé 700.000 euros la que proposaven aportar a les seves fiances els ducs de Palma.

Els ducs de Palma defensaven que, després de la venda, tindrien 1,6 milions d'euros per pagar part de les seves fiances ja que la resta havia de servir per pagar la part de la hipoteca que els queda, un altre préstec, despeses de l'operació i deute fiscal.

El jutge considera que el préstec complementari i el deute d'Urdangarin amb Hisenda, que sumen 690.920 euros, no poden prevaler sobre les fiances imposades per ell.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut