L'Havana

Castro fa callar els rumors sobre la seva salut amb una aparició televisiva després de sis setmanes de silenci

La televisió cubana va oferir ahir a la tarda noves imatges de Fidel Castro, després de quaranta dies sense aparèixer a la pantalla petita. En un vídeo de cinc minuts, Castro, visiblement més prim, apareix llegint la premsa i caminant per una habitació. En la gravació, Castro desmenteix els rumors sobre un suposat empitjorament de la seva salut. El president de Cuba explica que la seva recuperació serà llarga, però afirma que evoluciona tal com estava previst. El 31 de juliol passat, el líder cubà, de 80 anys, va delegar temporalment el poder al seu germà Raúl mentre es recupera d'una operació a causa d'una hemorràgia intestinal.

Actualitzat

Després de quaranta dies sense saber-se'n res, Castro ha fet difondre un vídeo de poc més de cinc minuts on se'l veu prim, vestit amb un xandall i amb sabatilles, mentre llegeix diaris o camina sense ajuda. El líder cubà ha volgut transmetre un missatge de normalitat, i ha assegurat, per exemple, que segueix, amb preocupació, l'actualitat internacional.

En aquestes mateixes imatges, Fidel Castro desmenteix els rumors d'un suposat empitjorament del seu estat de salut i d'una possible mort, uns rumors que el líder cubà ha qualificat de "bajanades". Castro afegeix que aquestes mentides que es diuen sobre ell l'estimulen a treballar i a lluitar.

Fidel Castro té 80 anys i el van operar a finals de juliol d'una hemorràgia a l'abdomen, una malaltia que algunes fonts creuen que és un càncer d'estómac terminal. El president de Bolívia, Evo Morales, ha assegurat que en un termini de dues o tres setmanes Castro tornarà al capdavant del govern cubà. Des de la intervenció quirúrgica de Fidel Castro, el poder de Cuba està, provisionalment, en mans del seu germà, Raúl Castro.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut