Cuba

Castro, en estat molt greu arran d'una infecció a l'intestí, tres operacions fallides i diverses complicacions

El president de Cuba, Fidel Castro, convalescent després de l'operació quirúrgica que li van practicar el passat mes de juliol, es trobaria en estat molt greu, segons fonts de l'Hospital Gregorio Marañón de Madrid citades pel diari "El País". Fonts mèdiques asseguren que Castro té problemes de cicatrització que impedeixen que es recuperi arran d'una infecció greu a l'intestí, tres operacions fallides i diverses complicacions.

Actualitzat

El president cubà es troba en estat molt greu. Així ho publica el rotatiu, que cita fonts mèdiques de l'hospital Gregorio Marañón de Madrid, el centre hospitalari on treballa el doctor cirurgià José Luis García Sabrido, que va visitar el mandatari cubà al desembre i va ratificar que Fidel Castro no tenia càncer.

Segons aquesta informació, problemes d'infecció originats per una greu inflamació de l'intestí gros, denominada diverticulitis, haurien impedit una bona cicatrització de les ferides de la primera intervenció, i haurien motivat dues noves operacions, també fallides. El seu estat s'hauria anat agreujant amb el pas de les últimes setmanes.

Segons la periodista brasilera Claudia Frattini, autora de la biografia autoritzada del mandatari cubà "La historia me absolverá", publicada el 2001, Castro ja va tenir diverticulitis fa més de 20 anys. Es tracta de bosses anòmales a l'intestí que estan inflamades i que poden arribar a infectar-se, sagnar i causar hemorràgies, de manera semblant a una apendicitis.

Anar al contingut