La planta Castor es va tancar el 2013, després que va provocar moviments sísmics a la costa
La planta Castor es va tancar el 2013, després que va provocar moviments sísmics a la costa

Castor: el Suprem sentencia que els consumidors no n'han de pagar el manteniment

Actualitzat

El govern espanyol haurà de tornar als consumidors de gas els 18 milions d'euros que es van carregar a la factura pel manteniment del magatzem submarí de gas Castor durant els anys 2014 i 2015.

Així ho estableix una sentència del Suprem que dona la raó a un primer recurs interposat per la patronal CECOT. El magatzem de gas va haver de tancar el 2014 pels moviments sísmics que provocava i el govern espanyol va decidir repercutir als rebuts del gas el cost del seu manteniment.

Ara el Suprem anul·la aquesta decisió i dóna a l'executiu dos mesos de termini per establir un mecanisme de devolució d'aquests 18 milions. Però la patronal vallesana va presentar tres recursos més, per les quantitats pagades els últims tres anys i espera que el Suprem també li doni la raó. La quantitat a retornar s'enfilaria llavors als 200 milions d'euros.

La CECOT ha mostrat la seva satisfacció per la decisió judicial i recorda que l'estalvi global serà molt superior, perquè la xifra hauria anat creixent en el futur.

La patrona catalana va presentar denúncia a la Comissió Europea per aclarir si la indemnització que va cobrar l'empresa del magatzem de gas Castor va ser una "ajuda indeguda d'estat".

 

El projecte de Castor es va aturar després que va provocar més de 500 moviments sísmics als municipis d'Alcanar i Vinaròs. Arran de l'aturada, el govern espanyol va pagar a l'empresa que portava el projecte una indemnització pública milionària: 1.350 milions d'euros, amb càrrec als consumidors de gas.

ARXIVAT A:
Castor
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut