Madrid

Castells diu que encara no hi ha acord sobre el finançament

El conseller d'Economia, Antoni Castells, ha assegurat, rotund, que "no hi ha acord" amb l'Estat sobre el nou model de finançament perquè encara queden per tancar "alguna cosa més que serrells". Les diferències van més enllà d'"un dos per cent" en les xifres. El conseller ha remarcat que els plantejaments del govern català són acceptables per Madrid "si l'Estat estés disposat realment a dur a terme un canvi de veritat en el model de finançament".

Actualitzat
Antoni Castells ha afirmat que la Generalitat manté un posicionament "molt raonable" i sempre busca el pacte i no la imposició de criteris. Per aquest motiu, ha instat l'executiu central a mantenir el mateix tarannà i a buscar punts de trobada en comptes d'imposar les seves tesis.

El conseller d'Economia ha fet aquestes declaracions a l'escola de negocis a Esade de Madrid abans d'impartir la conferència "Catalunya davant la crisi: un compromís amb el progrés econòmic d'Espanya".

La crisi tindrà conseqüències i provocarà dèficit tant als comptes de les comunitats autònomes com als de l'Estat, però una millora en el sistema de finançament significarà una reducció d'aquests números vermells.

Catalunya és "molt solidària i vol seguir-ho sent", però l'actual model de finançament és "molt injust". "Perquè la solidaritat funcioni ha de ser justa, i avui no ho és". Davant d'aquesta situació, modificar el sistema de finançament és "molt necessari", ha afegit el conseller d'Economia, que ha fet especial incidència en què el model de finançament ha de ser aplicable per a l'any 2009, "encara que sigui amb retard".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut