Antoni Castells als micròfons de Catalunya Ràdio, en una imatge d'arxiu
Castells creu que CiU es va excedir en les crítiques a l'anterior govern.
Barcelona

Castells defensa els comptes de la Generalitat tot i el dèficit i veu normalitat en els bons particulars

El conseller d'Economia, Antoni Castells, continua la seva lluita per convèncer de les virtuts de l'emissió de bons per part de la Generalitat. Castells assegura que són una magnifica inversió i no descarta en absolut comprar-ne en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio". Assegura que els bons són molt atractius i que són l'expressió de la normalitat de les finances del govern. El conseller d'Economia defensa el model de finançament de la Generalitat i assegura que és sostenible, malgrat que ara hi hagi dèficit.

Actualitzat
Antoni Castells defensa a Catalunya Ràdio que la situació econòmica del govern català és sostenible tot i el dèficit. El conseller recorda que hi ha una recessió molt forta i assegura que un dèficit del 2,4% el 2009 és totalment raonable i moderat. En aquest sentit, el conseller demana a l'oposició que no posi en dubte la solvència del país.

Castells remarca que l'emissió de bons a particulars és un mecanisme normal, necessari i atractiu. De fet, el conseller d'Economia diu que "molt probablement" en comprarà.

L'emissió començarà la tercera setmana d'octubre i d'entrada serà de 1.500 milions d'euros, ampliables a 2.500. Els particulars podran adquirir els bons a partir de mil euros i al cap d'un any es retornaran amb un interès del 4,75%. Pel que fa a la comissió que cobraran les entitats financeres per gestionar els bons, Castells diu que s'està acabant de negociar amb els bancs, però que no estarà per sobre del 3%.
Anar al contingut