Tarragona

La primera diada de Santa Tecla es queda sense castells de 10

Agustí FornéActualitzat

Despres quinze dies de relax, excepte per a la Vella de Valls, aquest diumenge ha començat una trepidant recta final de temporada. Ha estat a Tarragona, en el primer diumenge de les festes de Santa Tecla.

Com a amfitrions, els Xiquets de Tarragona i la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona. Com a convidats, els Castellers de Vilafranca i la Colla Vella dels Xiquets de Valls.

Els Segadors han sonat abans de començar la diada.

 

El sorteig d'aquest dissabte va determinar que obria plaça la Jove. Ho ha fet amb un 5 de 9 amb folre, que ha caigut a la descarregada. 

Per la seva banda, la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona s'ha sobreposat a la caiguda del 5 de 9 amb folre -que ha quedat carregat- i ha completat el segon 4 de 9 amb folre i l'agulla del seu historial, el 3 de 9 amb folre i el pilar de 8 amb folre i manilles.

 

5 de 9 amb folre de la Jove dels Xiquets de Tarragona

 

Els Xiquets de Tarragona han carregat un 5 de 8 en la primera ronda. El castell ha caigut i això ha marcat la resta de l'actuació, amb 3 i un 4 de 8 descarregats.

La Vella de Valls arribava a la diada amb un programa molt ambiciós. Han descarregat el 4 de 9 sense folre, que enguany ja havien descarregat dues vegades.

 

La Vella ha rebut l'ovació de la plaça de la Font per aquest 4 de 9 net, però no ha pogut amb el 4 de 10 amb folre i manilles, que ha quedat en intent en les dues ocasions que l'han plantat.

Els Castellers de Vilafranca han carregat i descarregat un 2 de 9 amb folre i manilles. Aquesta temporada, han descarregat els 9 que han intentat.

Però els de la camisa verda encara estan minvats per les baixes al pom de dalt. S'han mantingut conservadors i també han descarregat el 3 de 9 amb folre i el 4 de 9 amb folre. Havien anunciat un 3 de 10, però finalment l'han descartat.

Tarragona fa segles que s'hi fan castells, però la diada del primer diumenge de Santa Tecla és recent, va néixer el 2005. En pocs anys s'ha convertit en una de les més importants de la temporada.

ARXIVAT A:
Castellers
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut