El conseller Antoni Castells, assegut al seu escó del Parlament, en una imatge d'arxiu (Foto: ACN)
El conseller Antoni Castells, assegut al seu escó del Parlament, en una imatge d'arxiu (Foto: ACN)
Barcelona

Castells col·laborarà amb la Fiscalia per defensar la seva gestió en l'operació per construir l'hotel del Palau

El conseller d'Economia, Antoni Castells, ha dit que col·laborarà "en el que calgui" per defensar la seva gestió en les operacions vinculades al projecte de construcció d'un hotel al costat del Palau de la Música. Castells ha defensat la netedat de les operacions un cop s'ha sabut que la Fiscalia de Delictes Urbanístiques ha presentat una querella contra Fèlix Millet i Jordi Montull per presumptes irregularitats en l'operació per construir l'hotel del Palau. Castells, però, ha defugit comparèixer en la comissió d'investigació al Parlament.

Actualitzat
La Fiscalia s'ha querellat contra Fèlix Millet i Jordi Montull per apropiació indeguda i tràfic d'influències per una operació en la qual van estar a punt d'embutxacar-se 3,6 milions d'euros. Millet i Montull van signar un contracte amb una promotora privada a la qual traspassaven tots els drets per fer l'hotel del costat del Palau de la Música Catalana a canvi de rebre aquests 3,6 milions, que no van arribar a cobrar. El cas és que el projecte de l'hotel va tirar endavant gràcies a dos convenis signats amb el conseller d'Economia, Antoni Castells, i a una modificació del Pla General Metropolità de Barcelona, motiu pel qual la Fiscalia demana explicacions tant a Economia com a l'Ajuntament.

La Fiscalia vol que el titular d'Economia, Antoni Castells; el regidor d'Urbanisme de Barcelona, Ramon García-Bragado; l'exregidor barceloní Carles Martí, i altres càrrecs compareguin com a testimonis per donar explicacions de com van anar els tràmits de requalificació dels terrenys on s'havia de construir l'hotel. Els tràmits van consistir a passar de zona d'equipaments a zona residencial mitjançant una permuta, i també es va modificar el Pla General Metropolità, cosa que permetia enderrocar unes finques protegides pel seu valor arquitectònic.

Fonts del Departament d'Economia han assegurat que Castells col·laborarà al màxim amb la Fiscalia en una operació que va ser "neta" per part del govern i en què neguen que hi hagi hagut cap perjudici patrimonial per a la Generalitat. Són els arguments que apareixen al comunicat difós per Economia.

De moment, però, Antoni Castells manté el seu rebuig a comparèixer a la comissió d'investigació del "cas Palau". Dilluns que ve hi anirà la directora general de Patrimoni de la Generalitat, Immaculada Turu.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut