Roba en promoció en una botiga a l'inici de les rebaixes (ACN)
Roba en promoció en una botiga a l'inici de les rebaixes (ACN)

Castella i Lleó proposa que les botigues cobrin per emprovar-se la roba

És una idea de la consellera d'Economia autonòmica per impedir que la gent s'emprovi la roba a les botigues i després la compri per internet

RedaccióActualitzat

La consellera d'Economia i Hisenda de Castella i Lleó, María del Pilar del Olmo, del PP, va fer aquest dimarts una proposta sorprenent per intentar evitar que els clients s'emprovin roba a les botigues i la comprin després per internet a altres botigues en línia.

La proposta de Del Olmo és que les botigues cobrin als clients per emprovar-se la roba. Segons va explicar ella mateixa en roda de premsa, va fer la proposta a la Conferència Sectorial de Comerç davant de la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, i dels altres consellers autonòmics.

"Idees innovadores i revolucionàries"

Del Olmo, que no va concretar com es podria aplicar la mesura, considera que cal aplicar "idees innovadores, motivadores i revolucionàries" que ajudin el petit comerç a fer front a les multinacionals d'internet:

"Si no, la gent ho compra després a les grans companyies que venen per internet."

Del Olmo no va saber concretar com es podria aplicar aquesta mesura ni quin preu o percentatge es podria cobrar als clients per emprovar-se la roba, i va admetre que només és una proposta que s'ha de treballar i debatre a les taules de treball que es van fixar a la conferència sectorial.

En aquesta conferència es va acordar la creació d'un Observatori del Comerç 4.0 que busqui solucions als reptes que planteja el mercat digital als comerços tradicionals.

Anar al contingut