Concentració davant l'Ajuntament de Girona
Concentració davant l'Ajuntament de Girona
Barcelona

Cassolades a Catalunya contra l'acord sobre els refugiats entre la UE i Turquia

Aquest dimarts a Brussel·les, Ada Colau proposarà mesures per als refugiats al costat de deu ciutats més

RedaccióActualitzat

Aquest vespre hi ha hagut cassolades a Catalunya de protesta contra l'acord sobre els refugiats entre la Unió Europea i Turquia. Aquest acord diu, recordem-ho, que qui no compleixi els requisits per demanar asil serà retornat a Turquia, i, a canvi, la Unió Europea rebrà un nombre igual de refugiats sirians que actualment són al territori turc.

A Barcelona, unes 150 persones s'han concentrat davant la seu del Partit Popular, al carrer Urgell, per expressar la seva indignació per la deportació de refugiats. Beatriu Guarro, portaveu de Stop Mare Mortum, plataforma que ha convocat les concentracions, ha explicat que s'han manifestat en aquest punt perquè "el Partit Popular és el partit del govern de l'estat espanyol i, per tant, és el màxim responsable de la signatura d'aquests acords per part de l'Estat."

La plataforma assegura que les concentracions i accions de protesta contra l'acord no s'aturaran. Les cassolades a Girona i Lleida han reunit una cinquantena de persones a cada capital.

Aquest dimarts, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, manifestarà a Brussel·les el seu rebuig a l'acord amb Turquia. Reiterarà la seva oferta per acollir aquests refugiats amb deu ciutats més. En declaracions als mitjans, Colau ha subratllat que es tracta d'"un acord de deportacions massives que viola la legislació internacional" i amb el qual la UE vulnera els Drets Humans, ja que Turquia "no és un terreny prou segur" per acollir els expulsats.

Segons l'alcaldessa, "les ciutats volem formar part de la solució. Podem acollir i fer-ho bé". Ada Colau ha assenyalat que demà vol traslladar al comissari de Migració de la Comissió Europea, Dimitris Avramopoulos, i a la comissaria de Política Regional, Corina Cretu, "el missatge que les ciutats encara ens creiem Europa."

 

Anar al contingut