Pla general de manifestants davant del Banc Expropiat, on han fet una cassolada. Imatge del 26 de maig del 2016. (Horitzontal)
Pla general de manifestants davant del Banc Expropiat, on han fet una cassolada. Imatge del 26 de maig del 2016. (Horitzontal)

Cassolada de protesta al barri de Gràcia de Barcelona pel desallotjament del Banc Expropiat

Actualitzat

ACN Barcelona.-Cassolada de protesta aquesta nit al barri de Gràcia convocada pels desallotjats del Banc Expropiat per protestar per la decisió judicial i per les actuacions policials des del dilluns. Després de tres dies d'enfrontaments entre manifestants contraris al desallotjament i els Mossos d'Esquadra que han causat danys per valor de 78.000 euros, per a aquest quart dia els afins a l'immoble reconvertit a local social han optat per una acció sorollosa però menys tensa pel que fa a la relació amb el cos policial. Diversos veïns del barri s'han sumat a la iniciativa i a les deu de la nit han fet sentir la seva protesta en forma de cassolada des de balcons i places.

(s'han afegit detalls d'un incident que ha patit un càmera de TV3)L'epicentre de la protesta ha tingut lloc al davant del Banc Expropiat i a l'entorn més immediat. En una cantonada de la plaça de la Revolució, per exemple, els desallotjats han improvisat un tauler d'anuncis en què al llarg del dia tothom qui ha volgut ha pogut expressar la seva opinió sobre la situació.A prop de la plaça hi ha hagut també una petita manifestació d'una quarantena de persones que han passejat una pancarta reivindicativa per diversos carrers fins arribar al davant del Banc Expropiat, on l'han penjat. En aquell moment hi havia un centenar de persones, algunes de les quals picaven a la porta de l'immoble per afegir-se al soroll de les cassolades. A diferència de les tres nits anteriors no hi havia presència policial.Totes les actuacions han estat pacífiques i sense causar aldarulls amb alguna petita excepció. Per exemple, al principi de la cassolada hi ha hagut un incident amb un càmera de TV3. Uns desconeguts li han trencat el visor de la càmera.La cassolada és una de les iniciatives dels responsables del casal ara desocupat per implicar els veïns en la situació. Una altra ha estat publicar un seguit de consells al bloc d'internet bancexpropiatgracia.wordpress.com sota l'epígraf 'Què fer a partir d'ara per recuperar el Banc Expropiat? '.S'aconsella, per exemple, convocar mobilitzacions per "pressionar els responsables del conflicte"; penjar banderoles, pancartes o cartells als balcons en suport al Banc Expropiat; difondre la informació que pengen al bloc; participar a la cassolada, o fer arribar informació, imatges o vídeos que els veïns considerin que poden ser-los útils.També s'apunten els qui consideren responsables del desallotjament, com ara Catalunya Caixa, el propietari del local desallotjat, els Mossos d'Esquadra, el Govern i els mitjans de comunicació.

Anar al contingut