Madrid

Casas es queixa dels "intents polítics d'instrumentalitzar" el Constitucional

La presidenta del Tribunal Constitucional, María Emilia Casas, s'ha queixat dels "intents polítics d'instrumentalitzar" l'alt tribunal relacionats amb la renovació dels seus membres. Casas ha assegurat que tant la manca de renovació dins el termini dels magistrats de l'alt tribunal com els "intents d'instrumentalització política" de la seva composició són "actuacions reprovables" que van en detriment de la democràcia. Durant una conferència al Col·legi de Registradors de la Propietat, Casas ha criticat certes actuacions dels poders que "minen el prestigi de les institucions".

Actualitzat
Com a presidenta del Tribunal Constitucional durant sis anys, lloc que ha dit que deixarà de manera "imminent", Casas ha recordat que ha viscut situacions de respecte absolut al Constitucional i la seva jurisprudència, però també "comportaments inqualificables" cap a l'òrgan que encara dirigeix.

No obstant això, la presidenta ha garantit que aquests comportaments no han afectat gens el TC. Segons Casas, l'alt tribunal "tot i les dificultats viscudes en els darrers temps" ha complert la tasca que la Constitució li té assignada.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut