Madrid

Casas denuncia la "intolerable campanya de desprestigi" del Constitucional

La presidenta del Tribunal Constitucional (TC), María Emilia Casas, ha demanat respecte per la institució i ha denunciat la "desproporcionada i intolerable campanya de desprestigi" que, segons ella, fan "certs sectors polítics i mediàtics". Casas ha argumentat que, en democràcia, s'ha d'exigir respecte per les institucions que són els pilars bàsics per a la convivència, com ara el Tribunal Constitucional. Les crítiques al TC s'han fet sentir els últims dies arran de la incapacitat dels jutges a l'hora d'emetre una sentència sobre l'Estatut, després de gairebé quatre anys de deliberacions.

Actualitzat
En una conferència a Las Palmas, Casas ha trencat el silenci sobre el Constitucional amb una resposta contundent als que han posat en dubte la feina i la legitimitat dels membres de la institució que presideix. La presidenta del TC ha assegurat que accepta la crítica "raonada i raonable" a les resolucions del tribunal, però no pas la crítica "interessada i irracional".

"A causa de la desproporcionada i intolerable campanya de desprestigi empresa des de certs sectors polítics i mediàtics, només puc fer una vegada més una crida al respecte de la institució i de les persones que hi desenvolupen l'exercici de la jurisdicció constitucional", ha afirmat.

Casas ha destacat que el TC és una de les institucions pilars de la democràcia i ha exigit "fidelitat al sistema" perquè només "la lleialtat constitucional constitueix el criteri vàlid per fer vives les regles de convivència que lliurement ens hem donat".

Davant la incapacitat del Constitucional d'emetre sentència, els partits catalans negocien una proposta de resolució parlamentària per exigir la renovació dels jutges que han de dictaminar sobre l'Estatut, un text que CiU vol que s'aprovi tant al Congrés com al Senat.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut