La parella de tripulants, casada pel papa en ple vol
La parella de tripulants, casada pel papa en ple vol
Xile

Casament històric i d'altura: el papa Francesc casa uns tripulants en ple vol

La parella, matrimoni pel civil i amb dos fills, s'ha acostat al pontífex perquè els fes la benedicció i el papa s'ha ofert a casar-los

RedaccióActualitzat

El papa Francesc ha oficiat un casament històric i d'altura, que mai un pontífex havia fet fins ara. Durant el vol que el duia de Santiago de Xile a la ciutat d'Iquique, al nord del país, el papa ha casat dos assistents de vol.

Carlos Ciuffardi i la seva cap i esposa, Paula Podest Ruiz, no es van poder casar per l'església perquè un terratrèmol va fer malbé el lloc que havien triat. Ho van fer pel civil i, ara, amb dues filles en comú, han trobat el moment i la persona idònia per fer-ho:

"No ens vam poder casar per l'església perquè, el dia que ens casàvem, hi va haver el terratrèmol de l'any 2010. Li hem agradat. I el papa ha dit: 'Jo els caso. Volen que els casi? N'estan segurs?'. I hem dit que sí."

Han hagut de buscar testimonis d'urgència. Un ha estat Ignacio Cueto, president de la companyia aèria en què treballen, Latam. També ha exercit de testimoni Mauricio Ruedo, organitzador dels viatges papals. Els seus noms es recullen a l'acta de matrimoni, on consten les paraules: "Celebrant: Francesc."

El papa ha comentat als casats que els anells "no es poden portar massa estrets perquè fan mal, ni massa amples, perquè cauen". Els nuvis no han dubtat a fer-se el petó davant de les càmeres.

El pontífex ha acabat a Iquique la visita que ha fet a Xile. En aquesta ciutat, símbol del fenomen migratori intern a l'Amèrica Llatina, ha fet una crida a "donar hospitalitat als immigrants". A Iquique, un 10% de la població és immigrada i prové, sobretot, del Perú i Bolívia.

A l'inici del viatge, el papa va afrontar la qüestió dels abusos sexuals comesos per capellans en aquell país i va declarar que sentia "vergonya i dolor".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut