Pablo Casado, nou president del PP
Pablo Casado, president electe del Partit Popular (EFE)
Madrid

Casado, nou president del PP, promet "connectar amb l'Espanya de les banderes"

Ha estat el guanyador, amb el 57% dels vots, del primer procés de primàries al PP

RedaccióActualitzat

Els 3.082 compromissaris del PP han elegit Pablo Casado com a nou president del partit, després d'un disputat procés de primàries, el primer que ha viscut el Partit Popular des de la seva fundació.

Pablo Casado ha guanyat per 1.701 vots davant els 1.250 que ha aconseguit Soraya Sáenz de Santamaría. Hi ha hagut 18 vots en blanc i 4 de nuls. Han votat 2.973 compromissaris d'un cens de 3.082. La candidatura de Casado s'ha imposat per un percentatge del 57,2% davant la de Soraya, que ha aconseguit el 42%.

 

El partit ha habilitat 25 meses electorals, amb dues urnes cadascuna per a la votació. En una urna s'havia de votar el nou comitè executiu nacional i a l'altra la junta directiva nacional. La llista del proper comitè executiu nacional del PP estarà formada per 35 noms més el del president del partit.

En la votació de la junta directiva nacional, hi ha hagut 2.971 vots: 1.689 han estat per a Pablo Casado, 1.251 per a Soraya Sáenz de Santamaría, 28 han estat en blanc i n'hi ha hagut 3 de nuls.

 

Per començar el discurs d'acceptació, Pablo Casado ha respost a un "Visca Espanya" del públic dient "En efecte, visca el rei".

Casado ha fet una crida a la unitat després d'una campanya de primàries que ha qualificat de "neta". Als compromissaris del partit els ha demanat que tornin a casa seva i comencin a preparar la recuperació de la base electoral del PP:

"Hem de tornar per recuperar la nostra base electoral , il·lusionar els nostres votants i preparar un projecte guanyador per a les properes eleccions"

El nou lider popular ha reclamat una regeneració política i modificacions de la llei electoral que facin que el partit guanyador de les eleccions no depengui de "frontisses nacionalistes o de qualsevol altre partit que després soscavin els nostres interesos electorals com ha passat en l'última legislatura"

Pablo Casado ha enumerat quins seran els eixos del seu "contracte amb Espanya". Un contracte, ha dit, que permetrà al PP "connectar amb aquesta Espanya de les banderes i els balcons" que advoca per "la regeneració política de veritat":

"El PP ha tornat. Ja no estem en funcions. Hem de dir als espanyols que estem aqui per liderar aquesta societat, i que ho farem units"

 

Aquest matí, abans de la votació, tots dos candidats han fet crides a la unitat d'Espanya en els seu discurs final davant els compromissaris i han assegurat que lluitaran contra el populisme.

I és que fins aquest dissabte, tots dos candidats asseguraven que tenien prou avantatge per aconseguir la direcció del partit. L'equip de Soraya Sáenz de Santamaría assegurava que tenia el 63% dels vots. L'equip de Casado donava per fet un 71% dels vots dels compromissaris. Els uns i els altres preveien un resultat "molt ajustat".

 

Pablo Casado ha promès unitat en el partit per respondre amb la "fermesa" que va tenir l'expresident del Govern, Mariano Rajoy, davant el desafiament de l'independentisme català i, així, "aturar Torra" igual que abans van aturar l'expresident Carles Puigdemont i fins i tot l'exlehendakari Juan José Ibarretxe.

Casado s'ha adreçat al líder del PP català, Xavier García Albiol per dir-li: "Aquest PP us necessita, no esteu sols". I ha dit que el partit, amb ell al capdavant, liderarà "l'Espanya dels balcons i les banderes". En aquest sentit, s'ha ofert per "revitalitzar" el PP i la política espanyola:

"S'obre una nova etapa i en aquesta nova etapa s'ha de revitalitzar la política a Espanya, començant pel Partit Popular"

El nou líder popular ha dit que tots els candidats del procés de primàries "han estat a l'altura de les circumstàncies" i ha dit que espera que Sáenz de Santamaría i el seu equip s'integrin en el seu projecte.

 

Soraya Sáenz de Santamaría ha reiterat que li hagués agradat arribar al Congrés "amb una llista unitària", en condició de guayadora de la primera volta de les primàries. Però ha assegurat que fará tot el possible perquè aquesta integració es faci a partir d'ara.

 

 

ARXIVAT A:
PPPablo Casado
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut