Casado ha atès els mitjans a la sala des d'on s'informa dels acords del Consell de Ministres (EFE)
Casado ha atès els mitjans a la sala des d'on s'informa dels acords del Consell de Ministres (EFE)
Madrid

Casado ofereix a Sánchez "lleialtat" per defensar la unitat d'Espanya

El president del PP demana al president espanyol que no cedeixi amb l'independentisme català ni amb l'acostament dels presos d'ETA

RedaccióActualitzat

El president del PP, Pablo Casado, ha ofert mà estesa al govern espanyol per "garantir la unitat d'Espanya" i li ha demanat que no cedeixi davant l'independentisme català ni amb l'acostament dels presos d'ETA al País Basc.

Casado s'ha reunit durant gairebé tres hores a La Moncloa amb el cap del govern espanyol, Pedro Sánchez. Ha estat la primera reunió que han tingut, i el successor de Mariano Rajoy ha criticat l'inici del diàleg entre l'Estat i la Generalitat i ha explicat que reclamaran que s'apliqui el 155 si la Generalitat avança en la ruta cap a la independència:

"No hi serem ni en la cessió ni en la contemporització ni en el diàleg amb aquells que volen trencar Espanya. I el que esperem és que el govern estigui en aquesta mateixa posició.

"Si la Generalitat i els partits independentistes continuen amb el seu full de ruta de ruptura, el Partit Popular sol·licitarà l'aplicació de l'article 155. És més, garantint els vots de la nostra majoria absoluta al Senat."

 


Davant la proximitat del primer aniversari dels atemptats de Barcelona i Cambrils, Casado ha reclamat al govern espanyol que garanteixi la seguretat de les autoritats davant eventuals actes dels CDR o l'ANC, en especial cap a la figura del rei Felip VI.

"El pròxim 17 d'agost serà el primer aniversari dels atemptats terroristes a Barcelona i a Cambrils. I allà serem els representants públics i espero, i així ho fet saber al president del govern, que no hi hagi cap aldarull. I si el cap de l'Estat, el rei d'Espanya, decideix anar-hi, no hi hagi cap espectacle ni de trencament de la seva seguretat ni tampoc ultratges a la seva figura a través dels moviments organitzats dels CDR o de l'ANC."

Casado assegura que no veu en el govern espanyol cap "projecte per Espanya" i per això ha dit que exerciran una oposició "ferma".

La intervenció de Casado, en una sala especial

El president del PP ha parlat amb els mitjans de comunicació des de la sala des d'on s'informa dels acords del Consell de Ministres, un gest que, segons La Moncloa, ha estat una "deferència" cap a Casado.

Per part del govern socialista, la valoració ha anat a càrrec de la presidenta del partit, Cristina Narbona, que ha intervingut des de la seu de Ferraz. Narbona ha afirmat que "cal confiar en la paraula" de Casado sobre la lleialtat i ha afegit que el PSOE estarà "molt atent" per si el líder del PP "torna a caure en la demagògia partidista".

ARXIVAT A:
Pablo CasadoPedro Sánchez
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut