Pablo Casado, president del PP (EFE)
Pablo Casado, president del PP (EFE)
Mérida

Casado: "L'independentisme secessionista és violent i sempre ho ha estat"

Recorda a Pedro Sànchez que si "no posa ordre a Catalunya" el PP té la majoria al senat per aplicar de nou el 155

Actualitzat

El president del PP, Pablo Casado, ha afirmat que "l'independentisme secessionista és violent i sempre ho ha estat", i també s'hi ha referit com un moviment "totalitari".

"Això de la revolució dels somriures s'està demostrant que és fals. Al final la violència pot arribar a ser física però comença sent simbòlica, comença sent política, comença sent jurídica. L'independentisme secessionista és violent, ho ha estat sempre.

Uns totalitaris que van pel carrer com perdonavides, pegant a la gent si estan en contra que posin aquests llacets, aquests plàstics grocs, en definitiva aquests símbols insultants a la democràcia espanyola."

El president del PP ha assegurat que el seu partit usarà "mecanismes parlamentaris i judicials" per exigir a les institucions que "posin ordre" a Catalunya, on assegura que els ciutadans "han arribat a les mans".

"No ho tolerarem ni un minut més. Ara que es veu que aquest nacionalisme radical, totalitari, arriba a les mans al carrer, apel·lo que les institucions evitin més agressions, i evitin que siguin els ciutadans anònims els que hagin d'anar a retirar llaços del carrer i que sancionin a qui els posi. I que l'espai públic ciutadà no sigui un espai de confrontació sinó de concòrdia."

A més, ha exigit als alcaldes que retirin llaços grocs per evitar enfrontaments al carrer.

Per Casado els símbols no són innocus i els llaços grocs ofenen perquè, ha dit, volen dir que a "Espanya hi ha presos polítics, que no hi ha divisió de poders i que no és un país democràtic". Per Casado, es tracta "d'iconografia totalitària" feta a base de "bosses de brossa per reciclar envasos" que són "una humiliació a l'estat de dret".

 

 

Casado s'ha desmarcat de Ciutadans després que Albert Rivera i Arrimadas hagin tret llaços amb les seves mans i hagin convocat una concentració de rebuig per l'agressió a la Ciutadella. Casado ha dit que el PP "opta per la responsabilitat" i que no anirà al carrer a "generar crispació".

Casado, ha recordat a Pedro Sánchez des de Mèrida, que sinó "posa ordre a Catalunya" el Partit Popular té la majoria al Senat per tornar a aplicar el 155 més reforçat encara.

 

 

Oficina de defensa

A Barcelona el Partit Popular ha obert aquest dijous una oficina de suport, assessorament i defensa a disposició de les persones que hagin estat multades o agredides per retirar llaços grocs.

 

 

ARXIVAT A:
Pablo CasadoPPArticle 155Pedro SánchezProcés català
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut