Madrid

Casado i Sáenz de Santamaría tanquen les primàries optimistes i amb crides a una única llista

Els dos candidats a presidir el PP es mostren confiats en la victòria i ofereixen a l'adversari integrar-se en el seu projecte

Juli RodésActualitzat

Soraya Sáenz de Santamaría i Pablo Casado han tancat aquest dijous a Madrid la campanya de les primàries per al lideratge del partit.

L'exvicepresidenta del govern presidit per Mariano Rajoy ho ha fet en un restaurant del barri de Puente de Vallecas, acompanyada, entre altres dirigents populars, pels presidents del PP del País Basc, Alfonso Alonso, i d'Andalusia, Juanma Moreno, i per l'expresidenta del PP de Catalunya Alícia Sánchez-Camacho, que en la primera volta va donar suport a María Dolores de Cospedal.

 

L'exvicesecretari de Comunicació del PP, en canvi, ha tancat la campanya a la terrassa d'una cèntrica cafeteria del passeig de Recoletos, envoltat de dirigents de la capital espanyola i la Comunitat de Madrid: el president del PP madrileny i del Senat, Pío García Escudero; el president autonòmic, Ángel Garrido, i el portaveu popular a l'Ajuntament, José Luis Martínez-Almeida.

També pels vicesecretaris Javier Maroto i Andrea Levy, i els exministres Rafael Catalá i Isabel García-Tejerina.

 

"Soy Soraya, la del PP"

Sáenz de Santamaría ha volgut acabar fent un últim oferiment a Casado per arribar amb una candidatura única al XIX congrés extraordinari, que entre divendres i diumenge ha de decidir el pròxim dirigent del partit.

"Pablo, continuo aquí. Quan vulguis, com vulguis i on vulguis. Pel nostre partit i per Espanya. De moment, no ha pogut ser, però jo soc de les que exhaureixen fins a l'última oportunitat."

Oferiments a l'adversari a banda, Sáenz de Santamaría s'ha mostrat convençuda de la victòria davant Casado i també a les properes eleccions, i s'ha presentat com la pròxima presidenta del govern espanyol.

 

En aquest sentit, ha arrencat les ovacions més fortes dels seus partidaris quan ha recordat la seva experiència en l'executiu presidit per Rajoy: "Jo he après a governar així d'un mestre, de Mariano Rajoy Brey."

"No us fallaré"

Casado també s'ha mostrat optimista i confiat en la victòria, perquè, ha assegurat, el seu projecte "ha despertat la il·lusió i la gent vol una nova etapa".

"Si ho fem bé dissabte, en sortirem més forts, creixerem a les enquestes, començarem a fer por als partits que ara creuen que els queda molt de temps al capdavant de La Moncloa amb aquesta aliança Frankenstein. No us fallaré, però no ho puc fer sol, us necessito, Espanya us necessita per fer un partit fort."

Igual que Sáenz de Santamaría, Casado ha fet un oferiment a la rival per integrar-se en el seu projecte i ha defensat que "som els que més integrem i, sobretot, els que millor representem l'essència del partit i el que necessita Espanya".

 

La candidatura de Casado ha tancat l'acte final de campanya a la plaça de Colón, fent-se fotos davant la gran bandera espanyola que hi oneja habitualment.

ARXIVAT A:
PP
Anar al contingut