Madrid

Casado i Rivera acusen Sánchez de voler "enganyar" amb uns pressupostos "il·legals"

Els populars anuncien una "ofensiva parlamentària a tots els nivells" per evitar que els comptes públics entrin en vigor

RedaccióActualitzat

Pedro Sánchez està buscant suports per aprovar els pressupostos que Pablo Casado i Albert Rivera qualifiquen de paper mullat i d'"il·legals". Aquest dimecres al matí al Congrés li han tornat a retreure que vulgui pactar amb els independentistes per aconseguir aprovar els comptes.

Casado, que avui va a Brussel·les per queixar-se d'aquests pressupostos davant les autoritats europees, ha assegurat que defensarà Espanya d'uns comptes "nefastos".

"El govern que envia Iglesias a negociar amb un pres colpista, que envia Zapatero a negociar aquests pressupostos suposadament amb un terrorista com Otegi... Miri, Sr. Sánchez, el seu país és una ruïna i jo defensaré Espanya dels seus pressupostos nefastos, aquí, a Brussel·les o on faci falta."

"El que interessa als espanyols és que fracassi el seu govern abans que tornin a arruïnar un cop més Espanya."

El president espanyol li ha replicat acusant-lo de ser "ostatge del seu passat més immediat, però també del seu passat més llunyà".

 

 

La sessió de control al Congrés ha estat centrada en bona part pels pressupostos i el líder de Ciutadans ha acusat Sánchez d'"enganyar" amb el seu pla pressupostari.

"I ara el senyor Iglesias ha d'anar a una presó a negociar els pressupostos en el seu nom."

"Vostè ha enviat un document a Brussel·les que és un 'fake', que és un frau, que és mentida. Vostè vol carregar a l'esquena dels autònoms el pes del seu acord amb Junqueras i Iglesias."

El president espanyol li ha respòs que deixi de "mentir, d'insultar i calumniar, i faci oposició".

 

 

Segons Rivera, Pedro Sánchez vol "enganyar a Brussel·les" amb el pla pressupostari que va remetre dilluns a la Comissió Europea, i li ha advertit que basar els comptes públics del proper any en una senda de dèficit encara no aprovada suposaria un "frau".

El president espanyol ha intervingut per garantir que els pressupostos es basaran en la senda de dèficit vigent aprovada quan governava Mariano Rajoy i rebutja la il·legalitat.

"Presentarem uns pressupostos al desembre amb una senda d'estabilitat que és la que ara mateix està reconeguda per aquest Parlament, fins que aquesta senda d'estabilitat no sigui revisada, i vostès a la Mesa i els grups de Cs i PP deixin d'obstruir parlamentàriament una llei que està guanyada amb el vot de la majoria parlamentària."

 

 

Els populars, però, repliquen que els comptes podrien ser "il·legals" perquè l'article 15 de la llei d'estabilitat obliga a votar el sostre de despesa encara que sigui el que ja està vigent. La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha negat aquest punt.

"El PP sap perfectament que això no és així, i l'informe de l'advocat de l'Estat diu que quan no s'aprova una nova senda entra en vigor automàticament la senda anterior."

El PP ja ha avisat que farà una "ofensiva parlamentària a tots els nivells" per evitar que els pressupostos entrin en vigor.

ARXIVAT A:
PPCsPablo CasadoAlbert RiveraPedro SánchezPSOEPressupostos Generals de l'Estat
Anar al contingut