Madrid

Casado hauria aprovat mitja carrera de Dret de cop, just després d'obtenir l'escó

El vicesecretari de Comunicació del PP va necessitar set anys per superar l'altra meitat de la llicenciatura

RedaccióActualitzat

Més llenya al foc sobre els estudis de Pablo Casado. L'endemà de saber-se que la jutge que instrueix el cas del màster de Cristina Cifuentes obre una investigació al vicesecretari de Comunicació del PP, ara han sortit a la llum noves suposades irregularitats. Aquest cop, però, amb la llicenciatura de Dret.

Segons publica el diari "El Mundo", el líder popular va començar a estudiar la llicenciatura el 1999, i el 2007 va aprovar en un any gairebé la meitat de la carrera, just després d'entrar com a diputat a l'Assemblea de Madrid.

Segons les dades que revela el diari havent consultat l'expedient acadèmic de Casado, després d'obtenir l'escó, va aprovar dotze assignatures en quatre mesos, l'equivalent al 48% de la titulació, mentre que per superar l'altra meitat de la carrera --tretze assignatures-- havia necessitat set anys.

Casado va començar la carrera a l'escola ICADE el 1999 i després es va traslladar al Centre Cardenal Cisneros, un centre publicoprivat adscrit a la Universitat Complutense de Madrid.

El rotatiu assegura que la Universitat Complutense va rebre diverses trucades d'alts càrrecs del PP, inclosa Esperanza Aguirre en persona, demanant que Casado, que aleshores era president de Noves Generacions, obtingués el títol.

Diversos professors, directius i treballadors del centre haurien denunciat pressions als professors. De fet, haurien assegurat que Casado va aprovar amb "facilitats" i "lleugereses", amb el que consideren un tracte de favor. Alguns haurien afirmat també, segons recull el rotatiu, que li van regalar "part del títol".

 

 

Casado nega haver comès cap irregularitat

La resposta de Casado no s'ha fet esperar. El vicesecretari de Comunicació del PP diu que és absolutament fals que rebés un tracte de favor i es considera víctima d'un escarni perquè és a les travesses per liderar el partit a Madrid.

"Mai he disparat al pianista, mai he matat el missatger, però això és humiliant. Quina casualitat que surti ara, que els mitjans de comunicació fa un any parlen de si seré candidat! Què és el següent? Veure publicat una anàlisi de sang per veure si un metge, de forma falsa, diu que jo consumeixo estupefaents? Què serà el següent en la política i el periodisme d'aquest país? Però quina claveguera? Quin fangar estem creant?"

Abans Casado, ha assegurat via Twitter que la notícia era falsa, que es basa en "difamacions anònimes sense proves" i que "no hi ha cap irregularitat" en el seu expedient.

 

El centre universitari nega un tracte de favor

Pablo Casado ha obtingut el suport el suport del Centre Cardenal Cisneros, que ha negat que hi hagués hagut cap tracte de favor.

"Neguem de manera taxativa que s'hagi donat un tracte preferent o de favor a cap alumne."

El centre ha assegurat que és "absolutament fals" que algú hagi pogut "gaudir de convalidacions extraoficials" ja que al Cardenal Cisneros totes les convalidacions han de ser aprovades per la comissió de convalidacions de la Complutense.

Per la seva banda, la Universitat Complutense de Madrid ha reclamat al centre, adscrit a aquesta universitat, tota la informació relativa als estudis de Casado, i ha assegurat que si troba indicis d'irregularitats, "es procedirà amb la màxima contundència".

 

Maroto: "És una de les persones més honestes que conec"

Casado ha obtingut suport a les files del PP. El vicesecretari de Política Social i Sectorial del PP, Javier Maroto, ha assegurat que és una de les persones més honestes que coneix i que la documentació que Casado ja ha facilitat als mitjans "fa gran la seva figura" ja que no té res a amagar.

"És una de les persones més honestes que conec."

 

 

Es tracta de la documentació aportada pel vicesecretari de Comunicació del PP quan també es va veure esquitxat pel màster que va fer el 2008 a la Universitat Rey Juan Carlos de Madrid, una titulació que suposa cursar 22 assignatures, de les quals n'hi van convalidar 18. Aleshores entre la documentació que va presentar hi havia la inscripció, el pagament de convalidacions i quatre treballs amb els quals va evitar també assistir a les classes dels crèdits que no tenia convalidats.

Notícia relacionada: El postgrau de Harvard de Pablo Casado va ser un curs de 4 dies a Aravaca

ARXIVAT A:
PP
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut