Pablo Casado creu que si Sánchez no aplica el 155 haurà de convocar eleccions a Espanya (EFE)
Madrid

Casado exigeix un nou 155 després del suport de Torra a la "kale borroka" dels CDR

El líder del PP defensa que hi ha "elements suficients" per aplicar-lo de forma "urgent i immediata"

RedaccióActualitzat

El líder del PP, Pablo Casado, creu que el president espanyol ja no té "excusa" per no aplicar l'article 155 de la Constitució a Catalunya, després que Quim Torra hagi fet costat, segons el líder del PP, a la "kale borroka" dels CDR.

Casado es referia a les paraules d'aquest matí de Torra, que ha animat als CDR a "pressioneu, feu bé en pressionar". Segons el popular, el president Torra "ha creuat una altra línia vermella".

"Torra diu no només el que va comentar fa unes setmanes, atacar a l'Estat, sinó que avui directament, a la "kale borroka" dels CDR, els diu que han de seguir apretant. Ha creuat una altra línia vermella".

En el transcurs del Foro ABC, Casado ha dit que si Pedro Sánchez no aplica el 155, haurà de convocar eleccions. En cas contrari, ha destacat que el cap del govern espanyol serà "còmplice dels colpistes" i quedarà "inhabilitat" per governar Espanya.

"El govern no dona més de si, és un govern esgotat. La paciència s'ha esgotat".

El popular considera que la situació que es viu a Catalunya "és ja insostenible" i s'ha preguntat "Què més ha de passar a Catalunya?". És per això que considera que "no hi ha temps a perdre" i que l'article 155 s'ha d'aplicar amb "la durada i l'amplitud competencial que calgui".

En la seva intervenció també ha proposat una bateria de mesures legislatives per actuar contra els partits que no condemnen la violència i que es tipifiqui en el Codi Penal la convocatòria d'un referèndum il·legal.

Per abordar la situació a Catalunya, el comitè executiu dels populars ha acordat reclamar la compareixença urgent de Sánchez al Congrés per parlar de Catalunya. D'aquesta manera s'han sumat a la petició feta per Ciutadans, que exigeix un ple extraordinari. Aquest matí, Inés Arrimadas també s'ha referit a les paraules de Torra i ha afirmat que "És intolerable que Torra animi els comandos separatistes".

Fa una setmana, Casado va avisar al president espanyol que no es pot dialogar "amb una pistola sobre la taula", en referència als independentistes, que segons ell fan "xantatge" al govern espanyol.

ARXIVAT A:
CDRArticle 155PPPablo Casado
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut