Pablo Casado: "Cal acabar amb les processons tenebroses de torxes" (EFE)
Pablo Casado: "Cal acabar amb les processons tenebroses de torxes" (EFE)
Madrid

Casado diu que la Diada va ser un "aquelarre independentista" i demana que torni el 155

Durant la sessió de control al Congrés, Sánchez ha acusat el líder del PP de voler acabar amb tots els ponts de diàleg amb Catalunya

RedaccióActualitzat

Primer cara a cara entre Pedro Sánchez i Pablo Casado a la sessió de control al Congrés dels Diputats.

El president del PP ha qualificat d'"aquelarre independentista" la Diada d'aquest dimarts i ha tornat a oferir la majoria absoluta del PP al Senat per tornar a aplicar el 155 a Catalunya. I també s'ha referit a les declaracions del ministre Borrell, en el sentit que "personalment" preferiria que els presos independentistes estiguessin en llibertat.

"I a la Diada, després d'aquest 'aquelarre independentista', un cop més sentirem per part del govern que li agradaria que els presos no estiguessin a la presó. És més, que Catalunya és una nació."

"Cal recuperar la legalitat, cal acabar amb les processons tenebroses de torxes, cal acabar amb el forrellat al Parlament, cal acabar amb les agressions al carrer. I si vostè no ho fa, o no el deixen, o no pot, deixi's de consultes d'autogovern. Aquí té la majoria absoluta al Senat per asseure's amb el Partit Popular, recuperar la legalitat, la concòrdia, la prosperitat de Catalunya, aplicant un cop més la Constitució, amb l'article 155."

 

 

En la seva rèplica, Sánchez ha acusat Casado de voler acabar amb tots els ponts de diàleg amb Catalunya i de vetar la possible compareixença a la cambra del president Torra proposada per la presidenta Ana Pastor, també del PP.

"El secretari general del Partit Popular va dir en un mitjà de comunicació que estaria disposat ell mateix a treure els llaços grocs a Catalunya. I vostè, en canvi, li retreu al senyor Rivera haver-se avançat en la intenció de treure aquests llaços grocs. He sentit la presidenta del Congrés dels Diputats com convidava amablement, i em sembla un encert, el senyor Torra, el president de la Generalitat, aquí, al Congrés dels Diputats, a explicar quina és la seva visió sobre Catalunya, i en canvi vostè ho rebutja."

"Sento que l'arribada del govern progressista, socialista, d'esquerres, hagi suposat un trauma per a la dreta espanyola, però s'hauran d'acostumar als canvis, senyor Casado."

Durant la sessió de control també hi ha hagut un enfrontament dialèctic entre Pedro Sánchez i Albert Rivera, l'endemà de la dimissió de la ministra de Sanitat, Carmen Montón, per l'afer del màster. El líder de Ciutadans ha retret al govern del PSOE que vetés la tramitació de la reforma de la llei d'universitats i ha demanat a Sánchez que faci pública la seva tesi doctoral.

ARXIVAT A:
Pedro SánchezPablo CasadoPSOEPP
Anar al contingut