Barcelona

"Casa nostra, casa vostra": el clam per impulsar l'acollida de refugiats a Catalunya

La campanya culminarà al febrer amb un macroconcert en benefici de les persones que busquen un refugi

RedaccióActualitzat

Només aquest any gairebé 5.000 persones han perdut la vida intentant arribar a Europa en la pitjor crisi humanitària des de la Segona Guerra Mundial. L'any passat, Espanya es va comprometre a rebre més de 17.000 persones, i a hores d'ara són només unes 700 les que s'han acollit.

Per aquest motiu, entitats, ONGs i professionals s'impliquen en una campanya per impulsar l'acollida de refugiats a Catalunya.

Es tracta d'una campanya de sensibilització i de mobilització per reclamar una resposta de les institucions davant la crisi migratòria del Mediterrani. La iniciativa, que arrenca aquest dimarts sota el lema "Casa nostra, casa vostra" i l'etiqueta #volemacollir, culminarà al febrer amb un macroconcert en benefici de les persones que busquen un refugi.

"Catalunya sempre ha estat terra d'acollida, diversa i inclusiva, molta gent hi ha vingut, a la recerca d'una vida millor. Persones de totes les cultures, països i religions, però no, no ens en podem oblidar. Quan ha calgut nosaltres també hem estat acollits, per això ens preocupa que davant l'augment de persones que fugen de la guerra, de la fam o de les idees, des de Catalunya no estiguem donant la resposta que ens pertoca, la resposta que qualsevol persona mereix. La falta de compromís de les institucions europees i en concret la de l'estat espanyol en cap cas pot servir d'excusa per no afrontar la situació"


 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut