L'expresidenta de Madrid, Cristina Cifuentes, el 25 d'abril, quan va anunciar la seva dimissió (Reuters)
L'expresidenta de Madrid, Cristina Cifuentes, el 25 d'abril, quan va anunciar la seva dimissió (Reuters)

Cas màster Cifuentes: descarten prevaricació i suborn, i mantenen falsedat documental

RedaccióActualitzat

La jutge del cas del màster de Cifuentes, Carmen Rodríguez-Medel, ha arxivat la causa en relació amb els delictes de prevaricació i suborn en el cas del màster de l'expresidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes. Tot i això, ha decidit mantenir la investigació a Cifuentes i a quatre investigats més pel delicte de falsedat documental.

La decisió arriba tres dies després que el Tribunal Suprem descartés investigar el president del PP, Pablo Casado, pel seu màster, en no veure-hi "indicis consistents" de participació delictiva del polític popular. El Tribunal Suprem assumia així el criteri de la fiscalia.

El cas dels màsters va començar el 21 de març, quan la publicació digital eldiario.es va publicar que Cifuentes hauria aconseguit de manera fraudulenta un títol de màster dels dos que tenia. Concretament, l'hauria obtingut a la Universitat Rey Juan Carlos. Al cap d'un mes, la Universitat Rey Juan Carlos va suspendre el director del màster de Cifuentes.

Cifuentes va mantenir que el grau de màster l'havia obtingut de forma totalment legal i normal i que no dimitiria. No ho va fer per aquest tema, però el 25 d'bril OKDiario va publicar unes imatges de l'any 2011 on se la veia suposadament robant dues cremes de bellesa en un supermercat de Vallecas. Aquell mateix dia, Cifuentes va renunciar a la presidència de la Comunitat i dos dies després dimitia com a presidenta del PP de Madrid.

Els dubtes sobre els màsters van afectar també la ministra de Sanitat, Carmen Montón, que va dimitir l'11 de setembre per unes suposades irregularitats denunciades per eldiario.es.

ARXIVAT A:
Cristina Cifuentes
Anar al contingut