Francisco Correa, aquest divendres a l'última sessió del judici de la Gürtel
Francisco Correa, aquest divendres a l'última sessió del judici de la Gürtel
Madrid

Cas Gürtel: Correa diu que l'acusen del mateix que fan "ministres i expresidents"

L'últim dia del judici de Gürtel, el principal acusat nega haver subornat mai ningú i ofereix a la fiscalia aclarir la resta de casos que té pendents

RedaccióActualitzat

Aquest divendres s'ha acabat a l'Audiència Nacional el judici del cas Gürtel, després d'un any i un mes en el qual hi ha hagut un total de 125 sessions. El judici ha quedat vist per a sentència després que el principal acusat, Francisco Correa, ha fet ús del dret a l'última paraula.

Correa ha aprofitat aquesta ocasió per reiterar que no se sent culpable de res, i ha donat a entendre que l'acusen del mateix que fan ministres i expresidents del govern arreu del món:

"Ministres d'aquest país, expresidents del govern d'aquest país treballen d'aquesta manera a molts països llatinoamericans i de l'Orient Mitjà. Se'ls contracta per aconseguir negocis i aquestes empreses privades, que no diré els noms, els fan uns contractes importants perquè les empreses espanyoles tinguin feina en aquests països, i s'escullin les empreses espanyoles i no les angleses o alemanyes. Això existeix a tot el món. Quin és el meu error? On està la meva falta?"

 

Les frases de Francisco Correa

L'argumentació de Correa ha estat que ell no va subornar ningú, sinó que només va fer activitat de lobby i va cobrar comissions. S'ha ofert a col·laborar amb la fiscalia per aclarir les causes pendents, ha reclamat que es rehabiliti Baltasar Garzón i ha demanat al tribunal que no es deixi influir pels mitjans:

"Vaig utilitzar les meves relacions perquè les empreses privades em deien -no donaré noms, perquè sinó tindré 200 querelles més, però eren totes-: 'Escolta, tu que tens una relació molt bona per favor aconsegueix-me això. Si ho aconsegueixes te'n dono un percentatge.'"

"Vaig gestionar adjudicacions d'obres públiques amb empreses privades. Res a veure amb la meva empresa, absolutament res a veure, va ser una activitat personal meva. I jo cobrava de l'empresa privada."  

"Si jo faig un treball i faig una campanya professional i demà em diuen que per cobrar he de facturar a Donald Trump, li facturo a Donald Trump, tant és, i és una pràctica habitual."

"Abans havia treballat amb les multinacionals més grans d'aquest país. Aquesta empresa no es va crear per treballar pel Partit Popular i per delinquir."

"Un important equip de futbol d'aquest país va organitzar una pretemporada en un país llunyà on no hi havia anat mai. Als dos mesos de tornar vaig llegir que una empresa relacionada amb aquest equip de futbol va ser adjudicatària de l'obra més gran del país."

"Jo no tinc consciència d'haver comès un delicte. He comès un delicte fiscal utilitzant paradisos fiscals? Sí. Bé, que comencin a crear presons a Espanya per ficar-hi totes les persones que estan en els papers de paradisos fiscals, però això sembla que és legal."

"Vull fer un oferiment a la fiscalia. Vull oferir la meva total col·laboració d'ara endavant en totes les causes, totes. Si he d'estar una setmana, dues setmanes, tres setmanes reunit amb tots vostès per aclarir totes les causes pendents, hi estic disposat. Però no m'agradaria anar-hi des de la presó."

"Per què ens han tractat com si fóssim pitjor que terroristes? Què hem fet de dolent? Quina dimensió ha pres això que no té cap sentit judicial?"

"Sol·licito com a ciutadà espanyol l'indult del jutge Baltasar Garzón, crec que ha estat injustament inhabilitat. Que és una víctima més com jo, d'una causa que és més política que jurídica."

"Els demano a vostès que no es deixin influir per les televisions. Crec que vostès han vist aquí que els treballs d'aquesta empresa són treballs reals, professionals, i que les persones que són aquí cap d'elles té antecedents penals. Si jo hagués volgut muntar una organització criminal hauria contractat criminals."

Notícia relacionada: La maledicció del cas Gürtel: 9 morts i un coma en 3 anys

 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut