Cas nadons robats: absolen el doctor Eduardo Vela tot i considerar-lo culpable

Els delictes detenció il·legal, suposició de part i falsedat en document oficial han prescrit

Actualitzat

L'Audiència de Madrid ha absolt el doctor Eduardo Vela per prescripció del delicte, tot i que el considera autor del robatori d'un nadó a Espanya. Se l'acusava de detenció il·legal, suposició de part i falsedat en document oficial.

Es tracta de la sentència del primer cas de nadons robats que arriba a judici i ell n'era l'únic processat. Vela, de 85 anys, era ginecòleg i director de la Clínica San Ramon de Madrid, que es considera que era el centre de la trama de tràfic de nens sostrets just després del part.

Li demanaven 11 anys

La denunciant, Inés Madrigal, va néixer en aquesta clínica el 1969. Durant el judici, que va acabar a principis de setembre, la fiscalia va mantenir la petició d'onze anys de presó per al processat.

La fiscal va considerar que Vela va sostreure Madrigal a la seva mare biològica i la va lliurar a una dona estèril a qui va fer simular un embaràs posant-se coixins a la panxa.

 

Madrigal va començar a sospitar el 2010 que podia haver estat sostreta dels seus pares biològics quan era un nadó. Amb 18 anys, els seus pares li van confessar que era adoptada i va ser després que li va explicar la veritat.

Notícia relacionada: "T'estem buscant", una campanya per trobar nens robats

Ara continua buscant els seus pares biològics, però no sap qui són perquè els historials clínics van desaparèixer. Ella sol·licitava 13 anys de presó per al doctor.

En un vídeo gravat amb càmera oculta per dues periodistes franceses el 2013, Vela va reconèixer que va regalar Madrigal el 1969 a la seva mare adoptiva.

El ministeri fiscal va mantenir durant el judici que la prescripció del delicte al·legada per la defensa de Vela no era pertinent perquè la conducta il·lícita d'aquest no hauria cessat.

El tribunal ha considerat la data de prescripció quan la denunciant va assolir la majoria d'edat.

 

En la seva declaració prèvia, el doctor va assegurar que no recordava si, a la clínica on treballava, s'hi feien adopcions il·legals. Tampoc qui era l'encarregat d'omplir els llibres del registre de naixements.

Milers de casos més de nadons robats s'han arxivat i no han arribat a judici per haver prescrit.

ARXIVAT A:
Menors
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut