Madrid

Cas del 3% de suposat finançament irregular de CDC: setmana clau amb més declaracions

Declara a l'Audiència Nacional Francesc Sanchez, responsable jurídic i econòmic de l'antiga formació

Actualitzat

Setmana clau en la investigació judicial del cas del 3% sobre el presumpte finançament il·legal de Convergència Democràtica. La causa ja és a l'Audiència Nacional, i allà està citat aquest dilluns, per explicar-se, Francesc Sanchez Vera, el responsable jurídic i econòmic de la formació. Segons els investigadors, hauria tingut un pes clau a l'hora d'engegar l'estructura de finançament il·legal.

Un altre seria Antoni Vives, extinent d'alcalde a l'equip de Xavier Trias a Barcelona, i Sixte Cambra, director del port durant els anys investigats. A més, hi ha citades persones vinculades a les constructores que haurien pagat.

Tots van ser detinguts per la Guàrdia Civil al febrer de l'any passat, en l'operació Pika, i encara no havien declarat davant la justícia. Ho faran davant del jutge De la Mata, el mateix que investiga la família Pujol.

El cas sobre el presumpte finançament il·legal de Convergència a canvi d'adjudicació d'obra pública va arribar a l'Audiència Nacional després que es va inhibir el jutge del Vendrell que el portava, argumentant que la causa era molt complexa, que hi ha un gran nombre d'investigats. A més de Tarragona, el cas podria afectar altres demarcacions com Barcelona i Girona.

ARXIVAT A:
Corrupció
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut