Cas 3%: el que Germà Gordó hauria fet, segons Anticorrupció

Mas posa la mà al foc pel seu conseller Gordó, a qui la fiscalia considera l'aconseguidor de comissions de Convergència

David MelgarejoActualitzat

La fiscalia que porta el cas del 3% ha detallat al màxim tots els indicis que té sobre Germà Gordó per demanar que se l'investigui, sense perdre de vista que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ja ho ha rebutjat un cop. Anticorrupció no desisteix i per això fa públic ara el document en què es recullen indicis de les suposades adjudicacions d'obra pública a canvi de donacions al partit.  

El jutge demanarà per segon cop al TSJC investigar Germà Gordó pel cas del 3%


Són 75 pàgines d'indicis que aporta la fiscalia perquè s'investigui Germà Gordó i altres càrrecs dins de CDC. I intenta demostrar la relació entre adjudicacions d'obra pública i les donacions a les fundacions de CDC. Com a punt clau, aporta l'agenda de l'aleshores conseller delegat de COPISA, Xavier Tauler.

El 15 de novembre es publica al DOGC l'anunci del concurs per la licitació d'unes obres del Consorci d'Educació de BCN. I l'endemà, a l'agenda de Tauler hi apareix una anotació amb el nom de "Germà" i "Consorci d'Ensenyament". Al cap de quatre mesos, a la mateixa agenda hi apareix una altra anotació que diu "Consorci d'Educació" i la frase "ens en donen un, segur". Finalment el DOGC publica el 21 de juny l'adjudicació d'un lot d'obres del Consorci d'Educació de Barcelona a COPISA.

 

Aquest és un dels indicis en què es basa la fiscalia però que el TSJC, l'11 de gener, va rebutjar perquè no ho veia prou consistent.  

I més indicis a l'agenda de Xavier Tauler. En una anotació hi ha escrit el nom "A. Biloca" i "obres ajuntament". La fiscalia parla d'adjudicació il·lícita però no especifica a quines obres es refereix i ho relaciona amb donacions de COPISA a les dues fundacions de CDC.

 

Amb aquests indicis, la fiscalia va demanar la detenció de Gordó i Viloca, però el TSJC no ho va acceptar i el cas va tornar al jutjat del Vendrell, on continua la investigació.  

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut