Estats Units

Carter: "Moltes de les crítiques a Obama són perquè és negre"

En una entrevista televisiva, l'expresident dels Estats Units, el demòcrata Jimmy Carter, ha dit que creu moltes de les crítiques que es fan a Obama són "perquè és negre". Carter ho ha dit en referència als crits de mentider que el republicà Joe Wilson va adreçar a Obama al Congrés, i dels quals s'ha disculpat personalment al cap de gabinet de la Casa Blanca. Una disculpa que no li ha estalviat la condemna de la Cambra de Representants. Per 240 vots a favor i 179 en contra, els legisladors van aprovar ahir una resolució, que és el càstig més lleu que la Cambra Baixa pot donar a un dels seus membres.

Actualitzat
En aquest context, i en una entrevista a l'NBC, l'expresident Jimmy Carter ha atiat el foc qualificant de racistes algunes actituds contràries a Obama. "Crec que una gran part del rancor contra el president Barack Obama en el fons es deu al fet que és un home negre".

En referència a les paraules de Wilson, Carter va assegurar que es va tractar d'un comentari que forma part d'un "sentiment inherent" que tenen molts nord-americans, particularment els del sud, que els afroamericans "no estan qualificats per dirigir aquest gran país".

Wilson, republicà per Carolina del Sud, li va cridar "Menteix!" a Obama durant el seu discurs sobre la reforma del sistema salut davant una sessió conjunta del Congrés dimecres passat, quan el mandatari assegurava que la reforma no cobriria els immigrants indocumentats.

"Aquesta inclinació pel racisme encara existeix", ha assegurat l'expresident Carter, que ha qualificat aquest fet d'"abominable". Tot i això, Obama serà capaç d'"imposar-se sobre les actituds racistes, que són la base de l'ambient negatiu que hem vist aquests últims dies".
Anar al contingut