Madrid

Carta oberta de Felipe González als catalans abans del 27-S

L'expresident espanyol demana als catalans que no facin cas de la proposta d'Artur Mas de "desconnectar d'Espanya", paraules que ha aplaudit Miquel Iceta, el primer que ha reaccionat a la carta de González

RedaccióActualitzat

L'expresident espanyol Felipe González demana els catalans que no votin la candidatura de Junts pel Sí el 27 de setembre. Una candidatura que qualifica d'"estranya coalició unida només pel rebuig a Espanya".

González, en una carta que publica en portada aquest diumenge el diari "El País", sol·licita als catalans que no es deixin arrossegar per "la proposta d'Artur Mas", una aventura que qualifica d'"il·legal i irresponsable":

"Em dirigeixo als ciutadans de Catalunya perquè no es deixin arrossegar a una aventura il·legal i irresponsable que posa en perill la convivència entre els catalans i amb els altres espanyols."

L'expresident socialista es pregunta per què es vol portar el poble català a un aïllament que faria de Catalunya "una espècie d'Albània del segle XXI".

Per González, la "desconnexió" seria un desastre per a Espanya i suposaria una fractura per a la societat catalana:

"Ja es nota aquesta fractura en la convivència, i es comencen a sentir veus de rebuig als que no tenen 'pedigrí' català."

Una de les primeres reaccions a la carta ha estat la del líder dels socialistes catalans. Miquel Iceta ha aplaudit les paraules de l'expresident:

"És una persona que ens coneix. que ens estima i que ens alerta dels riscos de determinades operacions polítiques. ell precisament parla de no dividir els catalans, de no separar-los de la resta dels espanyols, de no separar-nos d'Europa, de no perdre els lligams amb Amèrica Llatina. I també alerta de situar-nos fora de l'Estat de Dret i de la legalitat. Cadascú té la seva escriptura molt personal però amb el que diu estic totalment d'acord. La independència és un projecte perjudicial per Catalunya i és un risc que no ens podem permetre."

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut