Carme Forcadell i Dolors Bassa abans d'entrar al Suprem el 23 de març (ACN)
Alcalá-Meco

Carta conjunta de Forcadell i Bassa: "No oblideu els que som a la presó i a l'exili"

Les polítiques empresonades asseguren que ho enyoren "tot" i demanen que es treballi per fer fora el 155

RedaccióActualitzat

Carme Forcadell i Dolors Bassa creuen que la presó preventiva és un "abús" i denuncien que se'ls vulnera el dret a la defensa, per les dificultats que tenen els seus advocats per actuar en els processos on estan imputades.

L'exconsellera i l'expresidenta del Parlament ho afirmen en una carta conjunta enviada des de la presó d'Alcalá-Meco, on estan tancades des del 23 de març, i que ha publicat el diari digital "El Nacional".

Precisament consideren que això és un abús perquè "no han canviat ni el presumpte delicte ni les condicions" per les quals el jutge les havia deixat en llibertat uns mesos abans.

Agraeixen les cartes i demanen que no s'oblidi els presos

Forcadell i Bassa fan una crida perquè no se les oblidi, ni a elles ni als altres presos i exiliats, i a treballar per fer fora el 155. "Sabem que trobareu una solució per a aquesta injusta solució", han dit.

També agraeixen totes les cartes que reben perquè són la seva "connexió amb la realitat" i un antídot per combatre un dia a dia que descriuen com a "monòton" en què les hores "passen molt lentament".

Sobre l'activitat que duen a terme, expliquen que només se'ls permet "llegir, escriure, fer exercici físic (una hora tres dies a la setmana, organitzat per una interna) i caminar pel pati." A més, diuen que ho enyoren "tot", com la família, els amics o el "nostre propi paisatge".

Fa tres setmanes Bassa i Forcadell ja van argumentar davant el jutge Pablo Llarena que el procediment del Suprem no és "just" i li van recordar que havien renunciat a l'acta de diputades. Totes dues van comparèixer davant del magistrat perquè els comuniqués el processament per rebel·lió i, en el cas de Bassa, també per malversació.

Davant Llarena, van defensar "el mandat popular del 27-S, la sobirania del Parlament i la llibertat ideològica, d'expressió i política".

ARXIVAT A:
Govern empresonatProcés catalàIndependènciaERCRebel·lió
Anar al contingut